Autorizatia de mediu va fi valabila zece ani, cu cinci ani mai mult decat in prezent

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 20 noiembrie 2008, 19:26 Actualitate | Mediu


Autorizatia de mediu va fi valabila pe o perioada de 10 ani, cu 5 ani mai mult decat precizeaza legislatia in vigoare, a decis Executivul, printr-o Ordonanta de Urgenta adoptata in sedinta de miercuri, se specifica pe site-ul Guvernului.

Cat priveste autorizatia integrata de mediu  - act prin care se da dreptul de exploatare a unei instalatii -, aceasta va ramane valabila pe o perioada de zece ani, asa cum este precizat in legislatia in vigoare.

Ca o exceptie, autorizatiile de mediu emise cu program pentru conformare sunt valabile pe toata perioada derularii programului, dar nu mai mult de 60 de zile de la data scadenta de realizare a ultimei masuri din programul respectiv.

In cazul in care intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actelor de reglementare, sau daca sunt modificate conditiile care au stat la baza emiterii lor, autoritatea competenta decide, dupa caz, pe baza notificarii titularului, mentinerea actelor de reglementare sau revizuirea acestora, informand titularul cu privire la aceasta decizie. Pana la adoptarea unei decizii de catre autoritatea competenta, este interzisa desfasurarea oricarei activitati sau realizarea proiectului, planului sau programului care ar rezulta in urma modificarilor care fac obiectul notificarii.

De asemenea, avizul de mediu si acordul de mediu isi pastreaza valabilitatea pe toata perioada punerii in aplicare a planului sau programului, respectiv a proiectului.

Noul act normativ abroga vechile prevederi potrivit carora procedura de solicitare si emitere a avizului de mediu pentru stabilirea obligatiilor de mediu, precum si procedura de realizare a bilantului de mediu se adopta prin ordin al conducatorului autoritatii publice centrale pentru protectia mediului. De asemenea, este abrogata prevederea care stipuleaza ca autorizatia sau autorizatia integrata de mediu se emite dupa obtinerea celorlalte avize, acorduri sau autorizatii ale autoritatilor competente.     

Solicitarile de emitere a actelor de reglementare, depuse inainte de intrarea in vigoare a acestei Ordonante de Urgenta, se solutioneaza potrivit prevederilor legale in vigoare la data depunerii acestora.

Autorizatia de mediu reprezinta actul tehnico-juridic eliberat in scris de autoritatile competente pentru protectia mediului, prin care sunt stabilite conditiile si/sau parametrii de functionare ai unei activitati existente sau la punerea in functiune a unei activitati noi pentru care anterior a fost emis acord de mediu.

2370 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  decizii proaste (Miercuri, 28 ianuarie 2009, 1:14)

  eta [anonim]

  Proasta decizie, foarte proasta.....
 • 0 (0 voturi)    
  Consultanta de mediu pentru obtinerea autorizatiei (Luni, 20 martie 2017, 19:20)

  managerdemediu.ro [anonim]

  Autorizatia Integrata de Mediu (AIM) are la baza - actul de reglementare OM nr. 818/2003 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizatiei integrate de mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel AIM reprezinta un act administrativ emis de catre Autoritatea pentru Protectia Mediului cu informarea prealabila a Agentiei Nationale pentru Protectia mediului care in urma procedurilor specifice, decide dreptul pentru exploatarea integrala sau partiala a unei instalatii, sub umbrela respectarii anumitor termene si conditii care sa asigure faptul ca functionarea obiectivului autorizat, corespunde prevederilor legale privind prevenirea si controlul integrat al poluarii.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version