Frunze, crengi, atingeri lascive si copaci tremuranzi sunt noile componente ale unui spot promovat de organizatia internationala pentru protectia mediului, Greenpeace, in lupta contra defrisarilor ilegale.

Clipul foarte sugestiv, numit "Forest love", reprezinta un memento pentru Comisia Europeana care trebuie sa voteze un important act normativ pentru protejarea padurilor din intreaga lume.

"Uniunea Europeana si-a amanat pana in septembrie un vot vital pentru protectie padurilor impotriva exploatarile forestiere ilegale. Dorim sa ne asigura ca oficialii CE nu vor uita de aceasta actiune pe timpul vacantei ", au declarat membrii Greenpeace, citati de AFP.

Greenpeace intentioneaza sa reediteze aceste imagini sa sa le introduca intr-un film ce va fi prezentat Comisiei Europene, in luna septembrie.

ONG-ul propune, de asemenea, o petiţie care sa solicite comisarilor CE sa adopte o directiva in care sa impuna statelor comunitare sa importe doar lemn provenit din surse legale (paduri bine gestionate).