Primul centru de inchirieri biciclete, cu un parc velo de 100 de biciclete, va fi deschis in luna august, la initiativa MaiMultVerde si UniCredit Tiriac Bank.

Tot incepand din august, iti vei putea parca bicicleta in standuri special amenajate la cele mai importante centre universitare din Bucuresti, la Carturesti si la sediile Unicredit, anunta site-ul maimultverde.ro.

Traficul rutier, principala sursa a poluarii

In fiecare luna, in Bucuresti se produc 273 de tone de praf si 125 de tone de plumb, aproape toate provenind de la traficul rutier. Astazi, in Bucuresti circula zilnic aproximativ 1.500.000 de autovehicule, incluzandu-le pe cele de tranzit sau folosite in aprovizionare.

Aproximativ 30% dintre autovehicule circula folosind benzina cu plumb, combustibil extrem de nociv, interzis de Uniunea Europeana. In cazul expunerii la concentratii ridicate, particulele de plumb si alte metale aflate in suspensie pot afecta sistemul nervos, functiile renale, hepatice, respiratorii.

La 10 kilometri parcursi, o bicicleta va reduce dioxidul de carbon pe care l-ar fi emis un autovehicul pe aceeasi distanta cu 1.500 de grame.