Grupul conservator Grassfire.org va organiza, pe 12 iunie, o zi a risipei de energie pentru a-i ajuta pe americani "sa scape de vina emisiilor de carbon impusa de alarmistii climatici", anunta Information Week.

Grupul a anuntat ca doreste ca oamenii sa foloseasca cat mai multa energie pe 12 iunie, sugerand "organizarea de gratare, mersul cu masina sau urmarirea programului la televizor". Conservatorii recomanda americanilor sa lase luminile aprinse dar si "sa fumeze cateva trabucuri".

Grassfire.org si-a exprimat de nenumarate ori indoiala ca emisiile de dioxid de carbon, rezultate in urma activitatilor oamenilor, sunt responsabile pentru cresterea temperaturilor planetei. Unul dintre principalii activisti si sustinatori ai teoriei incalzirii globale este fostul vicepresedinte american, Al Gore.

Presedintele Grassfire.org, Steve Elliott, a afirmat ca teoriile legate de incalzirea globala sunt lipsite de sens si ca "a venit timpul ca americanii sa se purifice de falsa vina pe care Gore si alarmistii climatici ne-au pus-o". Actiunea celor de la Grassfire.org se numeste "Carbon Belch Day" si se desfasoara sub indemnul "Pe 12 iunie, fa-ti datoria pentru a salva planeta de Al Gore".

Carbon Belch Day, opusul Earth Hour

Conservatorii au ales data de 12 iunie pentru actiunea lor deoarece coincide cu dezbaterile din Congresul de la Washington legate de un program de returnare a taxelor de carbon, in valoare de 1.2 miliarde de dolari. Elliot e convins ca actiunea lor va avea un impact la fel de mare precum "cea a fraierilor ce salveaza planeta care ne-au spus sa stingem luminile pentru o ora". Orase din intreaga lume au participat, la 31 martie, la actiunea "Earth Hour", un eveniment prin care luminile au fost stinse pentru a economisi energia.

Information Week afirma ca Grassfire.org este ultima organizatie ce pune la indoiala incalzirea globala sau, cel putin, gravitatea ei, asa cum a fost prezentata in pelicula "Un adevar incomod", a lui Al Gore.

Al Gore continua lupta impotriva incalzirii globale

Fostul vicepresedinte al SUA, Al Gore, a afirmat recent ca studentii americani pot deveni parte a urmatoarei "generatii de eroi" din istoria tarii prin rezolvarea problemelor de mediu si a comparat lupta acestora cu cea a generatiei care a infrant fascismul in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Laureatul premiului Nobel a afirmat ca exista "doua generatii speciale" in istoria Americii: cea care a creat tara si cea care i-a infrant pe fascisti in anii '40.

"Sper si ma astept ca voi sa fiti parte a celei de-a treia generatii de eroi in istoria Americii" prin lupta impotriva incalzirii globale, le-a spus Gore studentilor.

"Ne confruntam cu o urgenta planetara", a afirmat Al Gore. "Concentratiile poluarii au ajuns la niveluri record si ele dau febra planetei", a adaugat fostul vicepresedinte, vorbind despre "cea mai serioasa criza cu care se confrunta civilizatia noastra".

Fostul vicepresedinte american Al Gore si Grupul interguvernamental de experti in schimbarea climatica au primit anul trecut Premiul Nobel pentru Pace. Inalta distinctie le-a fost oferita pentru eforturile lor de colectare si difuzare a materialelor ce evidentiaza consecinte dramatice ale schimbarii climatice.

Al Gore este autorul documentarului "Un adevar incomod", prin care trage un semnal de alarma cu privire la incalzirea planetei, filmul fiind recompensat cu numeroase distinctii, printre care si un premiu Oscar.