HotNews.ro si europarlamentarul Magor Csibi au desemnat castigatorii concursului "Organisme Modificate Genetic sau Franken food?". Locul I (stagiu de 1 luna in cadrul Parlamentului European - Bruxelles) ii revine Andreei Tampu, Locul II (vizita la Parlamentul European, Bruxelles) este ocupat la egalitate de Denise Theodoru, Vlad Stefanescu si Ciprian Alionescu, in timp ce Locul Locul III - (vizita la Parlamentul European, Bruxelles) este ocupat de Lukacs Zoltan si Sorin Vert. Eseurile ocupantilor primelor doua locuri sunt publicate pe HotNews.ro.

“Subiectul OMG-urilor a fost, este, si pentru perioada imediat urmatoare va ramane controversat. Putem fi pro sau contra, putem sa le consumam sau nu, putem sa desfasuram campanii de sustinere sau de interzicere, important este sa avem ocazia sa ne exprimam liber pe marginea acestui subiect. Nimeni nu este in acest moment in stare sa ne ofere informatii 100% sigure pe acesta tema. Tocmai de aceea orice dezbatere este binevenita, atata timp cat cetatenii isi sustin ideile prin argumente solide si sunt pregatiti sa asculte si parerea celorlalti", declara Magor Csibi.

"Aceasta a si fost ideea dezbaterii lansate impreuna. Cu siguranta, articolele scrise si comentariile de pe site nu sunt menite sa ne ofere o imagine completa asupra acestui subiect. Dar in mod cert ofera argumente si pot da idei celor care sunt dispusi sa continue dezbaterea pro sau contra OMG-urilor.

Dintre zecile de eseuri primite am desemnat sase castigatori ceea ce inseamna ca am suplimentat premiile cu inca o vizita la Parlamentul European. In fiecare dintre cele patru eseuri care vor putea fi citite pe HotNews.ro veti indentifica un alt stil, o alta abordare, alte idei si alte sentimente. Speram sa va placa si voua la fel de mult cum ne-au placut noua iar ceea ce am apreciat in mod deosebit la castigatorii nostri este capacitatea de argumentare, indiferent de perspectiva din care s-a facut aceasta. Ii felicitam, totodata, pe ceilalti participanti la concurs si va reinnoim tuturor invitatia de a continua dezbaterea si de a ramane mereu interesati de modul in care Uniunea Europeana ne poate schimba viata", declara europarlamentarul Magor Csibi.

Locul I - Andreea Tampu

Locul II - Maria Denise Theodoru

Locul II - Vlad Stefanescu

Locul II - Ciprian Alionescu