Romanii vor putea recicla sambata deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), in cadrul unei campanii ce se va desfasura la nivel national. Compania Eco Tic, in colaborare cu Regia Autonoma de Servicii Publice Ploiesti, urmand a colecta astfel de deseuri in Ploiesti. Locuitorii acestui oras care detin astfel de deseuri le pot scoate in strada sambata, pana la ora 10:00, de unde vor fi colectate.

"Este nu doar o campanie prin care noi incercam sa colectam cat mai multe deseuri de la populatie, ci mai ales o campanie de constientizare prin care explicam oamenilor cat de periculos este sa aruncam DEEE la gunoi", a spus Valentin Negoita, presedintele Eco Tic.

Pe plan national, actiunea este sustinuta de asociatiiile Eco Tic, RoRec, Recolamp si Environ.

Colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice este o obligatie a tuturor producatorilor, distribuitorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice, dar si o obligatie a fiecarui cetatean care, conform angajamentelor de aderare la UE, va trebui sa colecteze incepand cu 2008, patru kilograme de astfel de deseuri pe an pe locuitor.

Eco Tic este asociatia non-profit a producatorilor si distribuitorilor de echipamente electrice si electronice care preia de la membrii sai responsabilitatile legale privind colectarea, reutilizarea, reciclarea si valorificarea deseurilor de echipamente electrice si electronice.