„Vreau o casă la țară, cu mușcate la fereastră, prispă și pridvor”, este gândul din orice anotimp al orășeanului sufocat de trafic, agitație și poluare. Iar dacă ritmul alert ți se pare din ce în ce mai greu de suportat în spațiul citadin, poate c-ar fi bine să iei o pauză de la panică sau îngrijorare și să faci o escapadă în oricare dintre următoarele case țărănești.

Case taranestiFoto: LoveDeco.ro

Turismul rural devine din ce în ce mai atrăgător pentru românul care a redescoperit viața la țară, așa că noi continuăm incursiunea în locurile frumoase din țară cu ceva cazări în case tradiționale restaurate. Vechi de sute de ani sau chiar mai mult, casele de oaspeți pe care ți le propunem mai jos nu arată doar ca-n povești, ci-ți propun propriile povești despre viața rurală de altădată, simplă și lipsită de griji.

Casa de oaspeți Lazăr, Șiclod, județul Harghita

Căsuța desprinsă parcă dintr-un muzeu al satului unguresc este o locuință secuiască din lemn construită în 1941, într-un mic sat maghiar înființat în jurul anilor 1241-1254. Pentru că nu s-a locuit foarte mult în ea, noii proprietari ai casei nu au făcut prea multe lucrări de restaurare, păstrându-i farmecul vechi și culorile vii. Cei care aleg să înnopteze aici pot experimenta crâmpeie din stilul de viață rural transilvănean – secuiesc.

CITEȘTE CONTINUAREA PE LOVEDECO.RO