Apele Române au golit un tronson din Dâmbovița, între Piața Unirii și Operă, din cauza unui vortex. Acesta s-a format din cauza unei spărturi în cuvă și a scurgerilor mari de apă. După golirea cuvei au fost scoase peste 20 de trotinete căzute în apă, dar și alte obiecte.

Golire Dâmbovița - zona OpereiFoto: Apele Romane

Golirea canalului a fost necesară pentru evaluarea avariei și pentru reparații.

  • „Manevrele de golire au fost executate controlat, duminică, cu scopul de a fi asigurate condițiile optime pentru vizualizarea incidentului apărut. Mai exact, este vorba despre apariția unui vortex. Până în acest moment, s-a intervenit în regim de urgență, cu saci de nisip pentru a opri provizoriu inflitrația apei.
  • După golirea cuvei au fost identificate o serie de deșeuri reprezentând lucruri aruncate de oameni în cuva de apă curată a râului Dâmbovița, roți de mașină, trotinete (peste 20) etc.”, se arată în comunicatul transmis de Apele Române.

Canalul va fi gol în următoarea perioadă, între Piața Operei și Piața Unirii, pentru evaluare și reparații.

„Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Ilfov-București au decis, de comun acord cu constructorul, menținerea în continuare a acestuia gol pentru următoarea perioadă de timp. Această măsură se impune în vederea realizării unei estimări fizice și valorice corecte a lucrărilor de reabilitare necesare pentru remedierea situației. Finanțarea lucrărilor va fi asigurată din sursele proprii ale instituției”, se mai arată în comunicat.