Obiectivul Statelor Unite de a strânge aproximativ 200 de milioane de dolari pentru combaterea emisiilor de metan va fi depășit la COP28, care va avea loc la Dubai la sfârșitul lunii, a declarat vineri un înalt oficial al Departamentului de Stat, potrivit AFP.

Poluare cu metanFoto: Freepik

În aprilie, președintele Joe Biden a invitat și alte țări să se alăture Statelor Unite pentru a strânge 200 de milioane de dolari în sprijinul țărilor în curs de dezvoltare. Acest obiectiv va fi depășit datorită contribuțiilor Washingtonului și ale altor țări, a declarat oficialul american sub rezerva anonimatului.

Gazele cu efect de seră, altele decât dioxidul de carbon, contribuie la mai mult de jumătate din schimbările climatice, chiar dacă li se acordă mult mai puțină atenție.

Aproximativ 150 de țări participă la o inițiativă lansată în 2021 pentru a reduce emisiile globale de metan cu cel puțin 30% față de nivelurile din 2020 până în 2030.

Acest obiectiv este menit să contribuie la limitarea încălzirii globale la 0,2°C până în 2050.

China, cel mai mare emițător din lume, a acceptat pentru prima dată să includă toate gazele cu efect de seră în următorul său angajament național privind clima pentru 2035, în cadrul unui acord încheiat cu Statele Unite la începutul acestei săptămâni.