Procurorul general al statului New York, Letitia James, a demarat o procedură împotriva gigantului american PepsiCo pentru că a pus în pericol mediul și sănătatea publică prin poluarea unui râu cu plastic, informează AFP.

Reciclare plasticFoto: © Pavel Rusak | Dreamstime.com

Potrivit unui comunicat emis miercuri de biroul său, Letitia James acuză PepsiCo - care are sediul în statul New York - că „a adus prejudicii publicului și nu a avertizat consumatorii cu privire la amenințările pentru sănătate și mediu pe care le reprezintă ambalajele de plastic de unică folosință”.

De asemenea, plângerea susține că PepsiCo „a indus în eroare publicul cu privire la eficiența reciclării plasticului și la eforturile sale de combatere a poluării cu plastic”, susținând în special că utilizarea de către PepsiCo a plasticului nereciclat a crescut în ultimii patru ani, în timp ce compania a susținut contrariul.

O purtătoare de cuvânt a PepsiCo a declarat că firma „este serioasă în ceea ce privește reducerea plasticului și reciclarea eficientă a acestuia” și că „a fost transparentă în ceea ce privește (demersul său) de a reduce utilizarea plasticului și de a accelera inovația în ceea ce privește noile ambalaje”.

Această „problemă complexă” necesită angajamentul mai multor părți interesate, printre care întreprinderi, municipalități, consumatori etc., a declarat grupul, pledând pentru „colaborare” și susținând că a lucrat „eficient” la New York cu privire la nevoile publicului.

foto:Pavel Rusak | Dreamstime.com