Aproximativ 10.000 de persoane sunt considerate dispărute în urma inundaţiilor dezastruoase din Libia, a declarat marţi un oficial al Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC), citat de Reuters și News.ro.

Inundatii in LibiaFoto: The eastern-based government of Libya / Xinhua Newa / Profimedia Images

„Putem confirma, din sursele noastre independente de informaţii, că numărul persoanelor dispărute atinge 10.000 până în prezent”, a declarat Tamer Ramadan, şeful delegaţiei IFRC în Libia.

„Numărul morţilor este uriaş şi ar putea ajunge la mii”, a spus oficialul.

Aproape un sfert din oraşul Darnah din estul Libiei a fost distrus de inundaţii, după ce s-au rupt baraje în urma ciclonului Daniel din Mediterana, care a afectat și Grecia, provocând inundații devastatoare în Tesalia și alte părți ale țării.

Peste 1.000 de cadavre au fost recuperate până în prezent, a declarat marţi un ministru din cadrul administraţiei libiene care controlează estul ţării.

IFRC ar putea lansa în curând un apel pentru finanţare de urgenţă pentru a sprijini victimele inundaţiilor din Libia.

„Provocările variază, de la accesul la facilităţi medicale de bază pentru servicii de sănătate, adăposturi şi gestionarea adăposturilor, până la alimente şi produse nealimentare”, a declarat Ramadan.