Un băiețel în vârstă de 8 ani a scăpat cu răni minore după un atac descris ca fiind „extraordinar de rar” al unei pume în Parcul Național Olympic din statul american Washington, relatează CNN și CBS News.

Fotografie in Parcul National Olympic din statul WashingtonFoto: Aaron Mccoy / robertharding / Profimedia Images

Băiatul era la camping cu mama sa în apropierea Lacului Angeles din parc, au declarat duminică noaptea oficiali ai rezervației naturale, aceștia precizând că puma „și-a abandonat rapid atacul după ce mama copilului a început să strige și urle la ea”.

Angajații rezervației au sosit rapid la fața locului, copilul fiind dus la spital cu răni minore pentru a fi ținut sub supraveghere. Zonele limitrofe locului în care a avut loc atacul au fost închise publicului ca măsură de precauție.

„Închidem Lacul Angeles și câteva poteci din apropiere din cauza naturii extreme a acestui incident”, a declarat biologul Tom Kay, unul dintre angajații rezervației, într-un comunicat remis presei.

Puma care a atacat băiatul va fi eutanasiată, dacă va fi găsită

Mai mulți membri ai forțelor de ordine locale și angajați ai parcului specializați în urmărirea pumelor au fost trimiși în ultimul loc în care a fost văzut animalul pentru a încerca să-l găsească în vederea eutanasierii și efectuării unei necropsii.

„Aceasta ar putea oferi indicii cu privire la motivele pentru care acest animal a atacat deoarece pumele sunt rareori văzute și atacurile asupra oamenilor sunt extraordinar de rare”, au declarat oficialii rezervației în comunicatul de presă.

Aceeași sursă precizează că „există o probabilitate de 1.000 de ori mai mare ca o persoană să fie lovită de un fulger decât să fie atacată de o pumă”.

Reprezentanții parcului spun însă că, pe măsură ce populația statului Washington crește și tot mai multe persoane vizitează parcul natural pentru drumeții, incidența unor astfel de cazuri ar putea crește.