ZooParc de Beauval a inaugurat sâmbătă la Saint-Aignan, în centrul Franței, Marea Volieră Sud-Americană, prezentată de parcul zoologic drept cea mai mare volieră din Europa, relatează AFP.

cariama cristataFoto: Antoine Boureau / AFP / Profimedia

Voliera, care găzduiește peste 500 de păsări și în jur de treizeci de mamifere, are 36 de metri înălțime, pe o suprafață de 1,6 hectare, potrivit Beauval.

„Acest proiect s-a născut în urmă cu doi ani, cu câteva luni de studiu și douăsprezece luni de muncă. (...) Este un proiect nebun, grandios”, a spus directorul ZooParc Rodolphe Delord, precizând că noua atracție a necesitat o investiție de 14 milioane de euro.

Vizita se face pE podețe și poduri, la o înălțime de 6 până la 10 metri față de sol, pentru că o parte din suprafața este ocupată de elemente de apă și mâl.

"Am vrut ca vizitatorii să fie suspendați în aer. (...) Păsările vor trece pe dedesubtul și deasupra lor. (...) Animalele sunt acasă. Vizitatorii nu pot coborî la pământ", a adăugat Delord.

Un total de 33 de specii de păsări din America de Sud vor fi reunite în volieră, cum ar fi Mareca sibilatrix, guani cu gât albastru, vulturi, ibiși, flamingo roșu cubanez și cariama cristata.

Aceste specii, „care se intersectează în natură”, vor face posibilă recrearea „simbiozelor” care se creează în mediul lor natural din America de Sud, a precizat Teddy Depie, responsabilul de păsările grădinii.

Pe partea mamiferelor, furnicarul gigant și coati sudic cu coada inelată se plimbă, de asemenea, liber în volieră, precum și trei specii de maimuțe: maimuța urlătoare roșie, maimuțele păianjen și maimuțe sakis.

Toate animalele s-au născut în Beauval sau în captivitate în alte grădini zoologice din întreaga lume, a spus ZooParc.

Potrivit directorului său, Beauval, care găzduiește și cinci panda uriași împrumutați din China, a primit peste două milioane de vizitatori în 2022.