Societatea Salubrizare Sector 5 a fost amendată de Garda de Mediu cu 60.000 de lei pentru că depozitează deşeuri reciclabile, dar şi gunoaie menajere, pe un amplasament neautorizat, informează News.ro.

DeșeuriFoto: Agerpres

Garda de Mediu anunţă joi, că, în urma unei sesizări, comisarii au făcut un control la amplasamentul din strada Antiaeriană, nr. 2-4, sector 5 (fosta Piaţa 13 Septembrie), unde îşi desfăşoară activitatea societatea Salubrizare Sector 5 S.A.

„În urma verificărilor, s-a constatat că societatea depozitează deşeuri reciclabile (hârtie, carton, plastic, sticlă) şi deşeuri menajere pe un amplasament neautorizat, deşeuri colectate din raza teritorială a Sectorului 5 respectiv de la societăţi, persoane fizice sau instituţii”, a transmis Garda de Mediu.

Pentru neconformitatea constatată, respectiv colectarea deşeurilor fără a deţine autorizaţie de mediu, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 60.000 lei şi interzicerea stocarea/depozitarea deşeurilor de orice fel pe amplasament până la obţinerea actului de reglementare.