În perioada 27 martie – 2 aprilie 2023 locuitorii orașului Popești-Leordeni și cei ai comunei Chiajna sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice.

Orașe curateFoto: ECOTIC

ECOTIC alături de partenerii săi, Primăria Orașului Popești-Leordeni, Primăria comunei Chiajna și Blue Planet, organizează două campanii de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane) în Popești-Leordeni și Chiajna.

Conform studiului “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni”dezvoltat de ECOTIC în 2022 10,5% din echipamentele de mici dimensiuni analizate și care se află în casele românilor sunt păstrate chiar dacă sunt nefolosite sau stricate. Unul dintre principalele motive, invocat de 32% dintre respondenți, a fost necunoașterea modalităților de debarasare.

În acest context, ECOTIC, alături de partenerii săi, pune la dispoziția locuitorilor din Popești-Leordeni soluții de predare spre reciclare:

1)Predare la punctele de colectare (program: 08:00 – 16:00):

-Str. Amurgului, nr. 2C

-Str. Pavel Ceamur, nr. 16

-Str. Leordeni, nr. 122

2)Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase. Comanda de preluarea se va face telefonic lanumărul de telefon 0371 470 331.

Locuitorii din Comuna Chiajna au la dispoziție următoarele soluții de predare:

1)Predare la punctele de colectare (program: 08:00 – 16:00):

-Str. Gării, nr. 1-3

-Str. Tineretului, nr. 37-39

2)Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase. Comanda de preluarea se va face telefonic la numărul de telefon 0371 443 854.

Pentru a încuraja comportamentul responsabil, organizatorii oferă premii. Fiecare persoană care predă minimum 15kg cumulate va primi un premiu instant.

Detaliile campaniei sunt disponibile pe www.ecotic.ro

Articol susținut de Ecotic