Anul acesta, școlile din România pot desemna o săptămână de școală pentru activități de mediu. ECOTIC pune la dispoziția profesorilor și, implicit, a elevilor, o serie de activități teoretice și practice, de eco-educație, pe care aceștia să le desfășoare în Săptămâna Verde.

ECOTIC sprijină profesorii în Săptămâna Verde Foto: ECOTIC

ECOTIC a redactat un ghid pentru școli cu activități menite să sprijine profesorii să dezvolte împreună cu elevii activități teoretice și practice pe care să le poată desfășura la clasă sau în aer liber.

Ghidul a fost vizualizat de peste 20 000 de persoane și descărcat de peste 1500. Acesta poate fi descărcat de aici.

Tot cu gândul la educarea copiilor și, totodată, pentru a oferi încă o activitate pentru Săptămâna Verde, ECOTIC a lansat împreună cu Asociația Bigger Picture, prin platforma „A fost odată” un Podcast despre „Reciclarea deșeurilor electrice”.

În perioada 23-25 aprilie, Caravana ECOTIC va face un popas la Snagov, unde elevii din școli vor putea s-o viziteze și să învețe despre protecția mediului și reciclarea deșeurilor elecrice, de baterii și becurilor și noanelor.

ECOTIC a transmis, totodată, recipiente de colectare separată pentru deșeuri electrice, deșeuri de baterii și acumulatori și becuri și neoane către școlile înscrise în programul Școala Ecoterrienilor, pentru a putea organiza acțiuni de colectare, cu elevii, în cadrul Săptămânii Verzi.

Pe website-ul ECOTIC punem la dispoziție o serie de alte materiale educative care pot fi folosite de către profesori, pentru a face lecții cu elevii. Acestea se găsesc aici.

......................................

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro