ECOTIC lansează o nouă tombolă dedicată persoanelor fizice care solicită preluarea de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase prin intermediul numărului de call center 021 9641, în perioada 16 noiembrie – 14 decembrie 2022.

ECOTIC lansează o nouă tombolă pentru cetățeni!Foto: ecotic

Ce trebuie să faci?

1. Apelează numărul unic 021 9641 și plasează o comandă de preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase (peste 50 kg)

2. Așteaptă apelul din partea colectorului zonal și stabiliți ziua și ora de preluare

3. Fii cu ochii pe pagina de Facebook a ECOTIC pentru a afla dacă ai câștigat.

Extragerea câștigătorului va avea loc pe data de 15 decembrie 2022, prin intermediul platformei www.random.org. Filmarea acesteia va fi disponilă pe canalul de YouTube al Organizației ECOTIC.

Persoanele care vor plasa comenzi de preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase (exemplu: mașină de spălat și/sau frigider și/sau a mai multe deșeuri electrice care depășesc 50 kg), au șansa de a câștiga un Aspirator umed/uscat Karcher WD 2.200, 1200 W, 12 l.

Campania se adresează persoanelor fizice care plasează comenzi din județele în care ECOTIC oferă servicii de preluare de la domiciliu. Acestea sunt: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Caraș- Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vaslui.

Cu această ocazie, ECOTIC reamintește publicului larg faptul că predarea spre reciclare a electronicelor uzate ar trebui să se facă doar către colectorii autorizați sau la punctele de colectare specializate și NU către colectorii informali de fier vechi. Acest aspect este inclus în reglementările emise de autoritățile de mediu. Un articol relevant în acest sens găsiți aici.

Care sunt celelalte modalități de predare a deșeurilor electrice, pe care cetățenii le au la dispoziție?

Schimbul 1 la 1: atunci când achiziționați un echipament nou puteți preda echipamentul similar vechi.

Predarea la punctele de colectare dedicate: întâlnim la tot pasul puncte de colectare a deșeurilor electrice, în mod special în magazinele tip retail. Harta cu punctele de colectare ECOTIC este disponibilă aici.

Preluarea de la domiciliu: ECOTIC asigură preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase. Pentru a veni în sprijinul cât mai multor cetățeni ECOTIC și-a extins în 2021 serviciul de preluare de la domiciliu, în momentul de față acoperind aproape întreg teritoriul României. Cantitatea minimă acceptată per comandă este de 50 kg.

Mai multe detalii despre campanie, aici.

Regulamentul campaniei, aici.