Elevii din București au 3 luni la dispoziție pentru a colecta separat deșeuri reciclabile de plastic, hârtie și carton la punctele instalate în școlile lor, dacă se înscriu în concursul „Ambasadorii Mediului” organizat de ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) și Primăria Municipiului București. Cei care reușesc să strângă cea mai mare cantitate vor primi titlul de Ambasadori ai Mediului și vor câștiga un premiu important pentru școala lor: 3 senzori de măsurat calitatea aerului, încurajând astfel acordarea atenției asupra factorilor de mediu înconjurător și comportamentul responsabil și sustenabil în ceea ce privește mediul.

Ambasadorii MediuluiFoto: ASAP România

Obiectivul ASAP România este de a reuși să adune în competiție cel puțin 200 de unități de învățământ primar, gimnazial și liceal din Capitală, să aibă 80.000 de tineri beneficiari direcți ai campaniei de informare și să reușească o țintă de colectare de cel puțin 20 de tone de deșeuri reciclabile, aferente unei reduceri estimate de 34 tone CO2. Astfel, ASAP va dota fiecare unitate de învățământ participantă în competiție cu cântare de mână necesare pentru raportarea cantităților de deșeuri reciclabile aduse de fiecare elev, la școală.

Concursul „Ambasadorii Mediului” se desfășoară până la finalul lunii noiembrie, ziua de 30 noiembrie fiind ultima în care se mai pot colecta deșeuri pentru reciclare. Câștigătorii vor fi anunțați la începutul lunii decembrie. Efortul elevilor va putea fi urmărit pe perioada competiției pe paginile de social media ale ASAP România, https://www.instagram.com/asap_romania/ și https://www.facebook.com/ArmataSelectariiAtenteaPlasticului, acolo unde, periodic, vor fi făcute actualizări.

„Comportamentul responsabil față de mediu trebuie să devină un lucru firesc pentru binele nostru, al tuturor, dar mai ales pentru generațiile următoare. Prin această competiție între școlile bucureștene, ASAP își propune educarea elevilor, dar și asigurarea infrastructurii optime de colectare. Suntem optimiști în legătură cu impactul acestui concurs și ne bucurăm de sprijinul autorităților locale pentru a face viitorul mai verde”, a declarat Mihaela Tutunaru, Coordonator program ASAP.

Proiectul „Ambasadorii Mediului” este realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului Bucureşti. Conţinutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziţia Primăriei Municipiului Bucureşti sau a Consiliului General al Municipiului București şi nu implică nicio responsabilitate din partea Autorităţii Finanţatoare.