​​În perioada 14– 30 iunie locuitorii din sectorul 1 al Municipiului București sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice (inclusiv a becurilor și a neoanelor) și a deșeurilor de baterii și acumulatori.

Contribuie și tu la un sector curat!​Foto: ecotic

ECOTIC și ECOTIC BAT alături de partenerul său Inițiativa Civică Bucureștii Noi organizează o campanie de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane) și de baterii/acumulatori uzați în sectorul 1 al Capitalei.

Locuitorii sectorului 1 au la dispoziție în cadrul campaniei:

1) Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase (minim 50 kg DEEE - ex: mașină de spălat, frigider etc). Comanda de preluarea se va face telefonic la numărul 021 9641.

2) 25 iunie - Predare la punctul de colectare din Bulevardul Bucureștii Noi nr. 66, sector 1 (în fața Teatrului Masca)

Fiecare persoană care predă deșeuri electrice de minim 10kg cumulate sau 15 buc deșeuri de baterii/acumulatori sau 5 buc. becuri/ neoane va fi înscris automat la tombola cu premii constând în purificator de aer, aspirator și brățări fitness.

“Încercăm să contribuim la conștientizarea cetățenilor din sectorul 1 al Municipiului București asupra importanței colectării separate a deșeurilor electrice, prin punerea la dispoziție a unui punct de colectare și serviciu de ridicare de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase. Astfel, cetățenii au oportunitatea de a contribui în mod activ la protecția mediului, iar deșeurile predate vor fi reciclate, aducând plus valoare în cadrul economiei circulare”, declară Diana Trifu, Responsabil comunicare și campanii, ECOTIC.

Detaliile și regulamentul campaniei sunt disponibile pe www.ecotic.ro