​​ECOTIC va dezvolta o serie de campanii de colectare în județul Iași în lunile iunie și iulie. La aceste acțiuni va fi prezentă și Caravana ECOTIC, muzeul mobil al deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Incursiunea în lumea reciclării deșeurilor electrice prin intermediul acestui instrument interactiv, îi face pe cei care o vizitează să înțeleagă importanța colectării separate, prin prisma materialelor reciclabile, dar și periculoase care se pot recupera din echipamente. Un tur virtual al Caravanei ECOTIC este disponibil aici.

Caravana ECOTIC ajunge la IașiFoto: ecotic

Unde veți putea vedea Caravana ECOTIC?

  • Șotron. Festivalul Copilăriei 10 – 12 iunie

Primul eveniment la care va fi prezentă Caravana ECOTIC este la Șotron. Festivalul Copilăriei, care se desfășoară în perioada 10 - 12 iunie 2022. Caravana va putea fi vizitată în fiecare zi, până la ora 19:00, în Grădina Muzeului „Mihail Sadoveanu”. De asemenea, vor fi organizate ateliere de eco-educație pentru copii sâmbătă și duminică. Prezența Caravanei la festival este o oportunitate pentru cei mici, dar și pentru cei mari de a afla informații legate de reciclarea deșeurilor electrice.

  • Campanie de colectare Orașe Curate Hârlău 16 – 19 iunie

În perioada 16 – 19 iunie, Caravana își continuă traseul în orașul Hârlău, unde va avea loc o campanie de colectare deșeuri electrice, marca Orașe Curate. Deșeurile electrice de mici dimensiuni vor putea fi aduse la Caravana ECOTIC, iar cele de mari dimensiuni vor fi colectate GRATUIT de la domiciliu. Comenzile se vor face telefonic la numărul 0757 326 842.

  • Campanie de colectare Orașe Curate Târgu Frumos 23 – 26 iunie

Continuând seria de campanii Orașe Curate, Caravana se oprește la Târgu Frumos, în perioada 23 -26 iunie. Locuitorii acestui oraș se vor putea debarasa corect de deșeurile electrice și vor putea vizita Caravana ECOTIC care va fi amplasată în centrul orașului pe esplanadă. Deșeurile electrice de mici dimensiuni vor putea fi aduse la Caravana ECOTIC iar cele de mari dimensiuni vor fi colectate GRATUIT de la domiciliu. Comenzile se vor face telefonic la numărul 0757 326 842.

  • PALAS Streetball Challenge, Iași 1-3 iulie

Între 1 și 3 iulie, Caravana va fi expusă la „Palas Streetball Challenge” – competiție de baschet organizată de „Sport a la Iași”.

  • Era Shopping Park Iași 8 – 10 iulie

Caravana va staționa în perioada 8 – 10 iulie la Era Shopping Park. Cu această ocazie va fi organizată și o campanie de colectare a deșeurilor electrice și o serie de ateliere de eco-educație pentru copii.

  • Mega Image Soleia 11 – 13 iulie (Strada Nufarului 9, Valea Lupului)

Ieșenii beneficiază permanent de preluarea GRATUITĂ a deșeurilor electrice de la domiciliu prin colectorul local ECOTIC Moldova (moldova.ecotic.ro). Pentru comenzile de preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase este disponibil numărul de telefon 021 9641. De asemenea, predarea deșeurilor electrice de mici dimensiuni se poate face și la Centrul Municipal de Colectare Iași (www.cmciasi.ro) din Stradela Grădinari, nr.26, Iași.