Poliţiştii şi comisarii de mediu din judeţul Ialomiţa au declanşat o anchetă după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora pe un câmp din apropierea localităţii ialomiţene Borăneşti s-ar afla resturi de animale aflate în descompunere.

Resturi de animale în descompunere aruncate pe câmp, în judeţul IalomiţaFoto: Captură video Facebook

Conform datelor comunicate vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa, poliţişti din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost sesizaţi, cu o zi în urmă, că pe un câmp din apropierea localităţii Borăneşti s-ar afla resturi de animale aflate în descompunere, aspectele sesizate fiind confirmate de poliţişti şi comisarii Gărzii de Mediu deplasaţi la faţa locului, informează Agerpres.

„Au fost luate probe ce vor fi analizate în laborator, cercetările fiind continuate în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor care au descărcat resturile de animale”, arată sursa citată.

Octavian Berceanu, fost şef al Gărzii Naţionale de Mediu, a postat joi pe pagina sa de Facebook informaţii referitoare la această situaţie.

„Ialomiţa! Sute de animale moarte sau piei de ovine sunt aruncate pe câmp alături de deşeuri. Am chemat Poliţia Română! Nu a fost reţinut niciun autovehicul care descarcă deşeuri, chiar în faţa organelor de control. Faptele sunt infracţiuni, coordonate chiar de conducerea comunei. Dubele stau la rând să descarce organele animalelor. Peste 5.000 mp acoperiţi cu organe de animale, în plin soare. Miroase ca pe front, poate şi mai rău. Suntem în Europa?”, a scris Berceanu, postarea lui fiind însoţită de filmări.