Un cadou „neașteptat” de Crăciun: Unui adăpost de animale din Michigan i-au fost încredințați peste 800 de peruși de către fiul unui bărbat care îi ținea înghesuiți într-o cameră din casa lui, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Trei asociații pentru protecția păsărilor lucrează astăzi împreună pentru a salva cei peste 800 de peruși care au fost aduși la noi”, a declarat duminică Detroit Animal Welfare Group pe Facebook.

Fiul unui colecționar de animale al cărui proiect de creștere a păsărilor a degenerat a adus la adăpost de animale mai întâi 497 de peruși în Ajunul Crăciunului, înainte de a reveni duminică cu 339 de păsări suplimentare.

„Un cadou de Crăciun la care nu ne așteptam...”, a comentat Detroit Animal Welfare Group.

„Aceste păsări provin dintr-un mediu extrem de nesănătos, iar iresponsabilitatea proprietarului lor este revoltătoare”, a adăugat adăpostul.

Potrivit fiului său, proprietarul perușilor îi ținea încuiați în cuști într-o cameră din casa lui și cheltuia 1.200 de dolari pe lună pentru a-i hrăni, relatează Detroit Free Press.

"Erau unul peste altul și se sufocau unul pe celălalt. Erau foarte, foarte stresați, nu se mișcau aproape deloc. A trebuit să-i scoatem și să-i punem în cuști diferite", a explicat Kelley LeBonty, de la Detroit Animal Welfare Group.

Perusii vor fi disponibili pentru adopție după ce vor fi examinați de un medic veterinar, unii necesitând îngrijiri urgente, a precizat asociația, care precizează că adoptarea unei astfel de păsări este un angajament serios, un papagal trăind în medie între 6 și 15 ani.

În Statele Unite, oamenii care nu îngrijesc adecvat animalele pot fi urmăriți penal.

Detroit Animal Welfare Group a subliniat însă că nu a sesizat autoritățile americane în acest caz.