Autoritățile pentru protecția mediului din Marea Britanie au lansat o investigație cu privire la mii de creaturi marine moarte care au eșuat pe plajele din nord-estul Angliei, relatează CNN.

Creaturi marine esuate in AngliaFoto: Captura YouTube

Sharon Bell, o rezidentă a satului Marske-by-the-Sea, a relatat pentru CNN că se plimbă pe plaja din apropierea casei sale în fiecare zi și că a observat o „creștere constantă” a numărului de crustacee eșuate în ultimele săptămâni.

Bell a povestit de asemenea că a fost șocată luni când a descoperit că algele marine și creaturile eșuate au format un zid ce ajunge până la nivelul brâului care era „plină cu mii de crabi morți și în viață, dar și homari”.

Ea a relatat pentru CNN că a vizitat din nou plaja miercuri, descoperind că mirosul cauzat de creaturile în stare de putrefacție „era absolut îngrozitor”.

Autoritățile investighează fenomenul

Agenția pentru Protecția Mediului din Marea Britanie a anunțat că lucrează alături de mai multe agenții guvernamentale pentru a investiga de ce sute de crabi morți au eșuat pe plajele estuarului Tees și cele învecinate.

„Mostre de apă, sedimente, midii și crabi au fost colectate” și au fost trimise la analiză pentru a vedea „dacă un incident legat de poluare ar fi putut să contribuie la moartea animalelor”, a anunțat Agenția pentru Protecția Mediului de la Londra”.

Jacob Young, un parlamentar din zonă, a scris duminică pe Twitter că evoluția situației este „profund îngrijorătoare”.

Bell a relatat că ea și soțul ei au petrecut patru ore încercând să scoată cât mai mulți din crabii prinși pentru a le da drumul înapoi în apă.

„Este pur și simplu devastator să îi vezi zăcând așa”, spune aceasta, adăugând că localnicii speră să obțină niște răspunsuri de la autorități.

„Dacă este un incident cauzat de om și noi le-am făcut asta trebuie să ne asigurăm că nu se va întâmpla din nou”, spune femeia.