Cetăţenii care aleg să circule în oraş cu transportul în comun sau pe jos nu sunt săraci, ci le pasă de calitatea aerului din comunitatea în care locuiesc, a declarat, joi, ministrul Mediului, Tanczos Barna, într-o conferinţă de profil.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Eu nu cred că sunt săraci cei care stau în staţiile de autobuze şi aşteaptă să vină autobuzul sau tramvaiul. Nu îi putem considera săraci pe cei care stau acolo. Problema este că se poate pune o amprentă greşită pe aceste categorii de cetăţeni din marile oraşe care sunt responsabili şi care aleg variante alternative pentru deplasarea cu maşina proprie", a afirmat el.

Tanczos a afirmat că el merge des cu metroul sau chiar pe jos.

El a spus că la semafor vede multe maşini unde se află un singur om.

"Este o caracteristică pentru mobilitatea bucureşteană, lucru care trebuie să se schimbe. Trebuie să ne asumăm un disconfort, dar trebuie să trecem de această problemă şi să ne asumăm şi noi un alt comportament în calitate de cetăţeni", susţine oficialul guvernamental.

Ministrul Mediului a arătat că toate marile oraşe din România au o calitate slabă a aerului, cele mai poluate fiind Bucureşti, Braşov, Timişoara, Iaşi şi Cluj-Napoca.

"Elementul-surpriză în acest an a fost Clujul, unde s-au văzut efectele măsurilor luate în ultimii ani. S-a văzut o îmbunătăţire a calităţii aerului. Eu înţeleg că măsurile luate de autorităţi sunt uneori nepopulare, dar alternativele nu există. Trendul este unul singur", a completat oficialul. (Agerpres)