​Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, joi seară, la B1 TV, că toate statele membre ale Uniunii Europene unde există an de an estimarea populaţiei de urs renunţă încet-încet la relocare şi caută măsuri preventive de intervenţie, inclusiv prin cote. Ministrul crede că problema urşilor a fost scăpată de sub control şi, după o estimare a numărului de exemplare din ţara noastră, în primăvară trebuie luată ”o decizie tranşantă”, potrivit News.

Tanczos BarnaFoto: Captura Prima TV

”Toate statele membre unde există an de an estimarea populaţiei de urs renunţă încet-încet la relocare şi caută măsuri preventive de intervenţie, inclusiv prin cote. Aşa se face şi în Suedia, în Finlanda, Slovenia, Slovacia, exact acele ţări date ca exemplu de anumite ONG-uri. Controlează numărul de exemplare prin intervenţia umană”, a declarat, joi seară, la B1TV, ministrul Mediului.

Tanczos Barna a precizat că ”România a pierdut ani buni în estimarea populaţiei, trebuie să recuperăm acest timp”.

Ministrul consideră că problema urşilor a fost scăpată de sub control fiind sesizate tot mai multe exemplare şi tot mai multe atacuri asupra oamenilor şi gospodăriilor.

Tanczos Barna anunţă că, în primăvară, trebuie făcută neapărat o estimare a populaţiei pentru a lua ”o decizie tranşantă”.