Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu demis luni de către premierul Cîțu din funcție, a pornit în scurtul său mandat o adevărată cruciadă împotriva arderilor ilegale de deșeuri din jurul Bucureștiului, arderi care nu de puține ori făceau ca rețelele de senzori să se înroșească și aerul din Capitală să fie irespirabil. În timpul unui interviu acordat publicației Press One, Octavian Berceanu este sunat insistent de către cineva care îl amenință că s-a „dus cu mascații peste țiganii” care-și făceau de-o pâine.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un interviu acordat publicației Press One, Octavian Berceanu a fost sunat insistent de către un număr de telefon, de șase ori în câteva minute. Berceanu a oprit interviul și în cele din urmă a răspuns la telefon. În timpul conversației, Berceanu a fost amenințat pentru „tot răul” pe care l-ar fi produs.

„Să nu uitați, absolut oriunde mergeți, că există Dumnezeu. Răul care-l faci ți se întoarce împotrivă. Există Dumnezeu al tuturor oamenilor.”

„Cu drag, la ce rău vă referiți?”

„Domnu’ meu, deci ați făcut rău. Numai rău ai făcut de când ai venit la conducere. Ai distrus pădurile de când ai venit la putere. Or să te ia și DNA-ul. Stai liniștit că te ia DNA-ul.”

„Văd că insistați foarte mult și vă mulțumesc că aveți o părere personală, probabil bazată pe argumente. Dacă mi le puteți spune, vă mulțumesc foarte mult!”

„ Te-ai dus peste niște țigani, care n-au făcut nimic, s-au dus în sat să-și facă bani de pâine și mata te-ai dus cu mascații peste ei.”

Citește restul conversației și interviul complet pe PressOne.ro

---

Octavian Berceanu a fost eliberat luni din funcția de comisar general al Gărzii de Mediu, potrivit unui ordin semnat de premierul Florin Cîțu. Berceanu era ultimul dintre secretarii de stat propuși de USR-PLUS rămas în funcție.

În locul său a fost numit Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct la Garda de Mediu. Alexandru Lucian Vasile este președintele TNL Călărași și fiul primarului liberal din comuna Jegălia.

În mandatul său la Garda de Mediu, Octavian Berceanu a pornit un război împotriva arderilor ilegale de deșeuri și depozitării de gunoaie în localitățile din jurul Capitalei.