Organizaţia de protecţia mediului Agent Green acuză parlamentarii USR că au blocat, în ultima zi de lucru, legea care ar fi aprobat ordonanţa de urgenţă pentru interzicerea exportului cu animale vii măcar pe timpul verii. "Acum este caniculă şi animalele se coc de vii în vapoare şi camioane", susţin reprezentanţii Agent Green, care consideră că USR se dovedeşte "mai rău decât PSD", potrivit News.

"USR se dovedeşte astăzi mai rău decat PSD. Parlamentarii USR au blocat în ultima zi de lucru legea care ar fi aprobat OUG-ul pentru interzicerea exportului cu animale vii măcar pe timpul verii. Acum este caniculă şi animalele se coc de vii în vapoare şi camioane. Suferinţa lor inutilă şi moartea lor în chinuri este exclusiv pe mâinile USR", afirmă reprezentanţii Agent Green, vineri, într-o postare pe Facebook.

Aceştia adaugă că USR a dezamăgit încă o dată prin faptul că a blocat legea.

"Ruşine USR. Ne-aţi dezamăgit deja odată că nu v-aţi luptat pentru şefia ministerului mediului şi din nou acum că aţi blocat această lege care nu era decât un mic pas pentru o lume mai bună pe care România şi-o doreşte", susţin cei de la Agent Green.

Ei fac referire la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.225/2020 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, care a fost aprobat de Senat în februarie. În Camera Deputaţilor, în 30 iunie, la votul final, nu a fost întrunită majoritatea calificată pentru adoptare. Au fost 115 voturi "pentru", 149 - "contra" şi 25 de abţineri.