UPDATE Bucureștiul continuă să fie vineri seară sub avertizare de Cod Galben de ploi și grindină până la ora 19.00, după ce tocmai ce a ieșit de sub o atenționare Cod portocaliu.

ploaie BucurestiFoto: Hotnews

Potrivit ANM, până la ora 10, în municipiul București se vor semnala averse care vor depăși 20...25 l/mp - în ultima oră s-au cumulat îndeosebi în sudul și estul municipiului peste 25 l/mp, cu descărcări electrice, scurte intensificări ale vântului, grindină de mici dimeniuni.

Municipiul București și județul Ilfov sunt vineri seară sub avertizare de tip nowcasting de cod portocaliu de ploi torențiale și grindină.

De la 17.30 până la 18.10, în București se vor semnala averse care vor depăși 25...30 l/mp - îndeosebi în estul și sud-estul municipiului, grindină, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, potrivit ANM.

Totodată, până la 18.10, în județul Ilfov, în Pantelimon, Glina și Popești-Leordeni, se vor semnala averse torențiale care vor depăși izolat 30...40 l/mp, grindină, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.