O broască ciocolatie de copac a fost descoperită în pădurea tropicală din Noua Guinea de o echipă de oameni de știință din Australia, relatează CNN.

broasca ciocolatieFoto: Captura

Broaștele de copac sunt cunoscute pentru pielea lor verde - dar datorită culorii sale maro, cercetătorii au numit-o „broască ciocolatie”.

"Cea mai apropiată rudă cunoscută de Litoria mira este broasca australiană verde de copac. Cele două specii arată similar, cu excepția faptului că una dintre ele este de obicei verde, în timp ce noua specie are de obicei o colorare minunată de ciocolată", a spus Paul Oliver de la Centrul pentru Sănătate Planetară și Securitate Alimentară și Muzeul Queensland, care a descris descoperirea într-o lucrare în care este co-autor în revista Journal of Zoology, arată un comunicat.

Australia și Noua Guinee au fost cândva legate pe uscat pentru o mare parte a perioadei terțiare târzii, în urmă cu 2,6 milioane de ani, dar acum Noua Guinee este dominată de pădurile tropicale, în timp ce nordul Australiei este în principal savană. Broaștele verzi (Litoria caerulea) pot fi găsite în nordul și estul Australiei și Noua Guinee.

Oamenii de știință australieni au descoperit una dintre creaturi în 2016, potrivit articolului, și consideră că animalul ar putea fi răspândit în Noua Guinee.

„Deoarece broasca locuiește în zone foarte fierbinți, mlăștinoase, cu o mulțime de crocodili, toate aceste lucruri descurajează explorarea”, a spus co-autorul Steve Richards de la South Australian Museum.

Deși creaturile pot părea gustări magice, fermecate, găsite în seria Harry Potter, asemănările se opresc aici.

„Am numit această nouă specie de broască Litoria Mira, ceea ce înseamnă surprins sau ciudat în latină, pentru că a fost o descoperire surprinzătoare ”, spune Oliver.