​Mai bine o absență la școală și un viitor sigur, decât fără absență și fără viitor!

Paula DorrFoto: Anca Popa

Ce activism la doar 15 ani, domnule! Ce tupeu pe fata asta! Încurajează chiulitul de la școală! O mică activistă care probabil nu își spală foarte des părul ca să nu consume apă și să nu distrugă planeta, scrie Anca Popa pe blogul personal.

Mai știți gluma răsuflată cu: mama-i chinezoaică, tata-i japonez, iar eu sunt… activistă? Doar că Paula ar putea spune: tata e prim-preot evanghelic, mama – doctor în teologie și Da, ne pasă! Yes, we care!

Pe Paula Dörr o cunosc de când avea câteva luni, iar Kilian, tatăl ei, o plimba în brațe prin Piața Huet, sub teii înfloriți și definitiva detaliile colaborării cu mine, în timp ce Elfriede își scria teza de doctorat în casa cu portic de la 1502.

Încerc să îmi amintesc cum eram la 15 ani. Citeam cu lanterna sub pernă, îmi doream prima pereche de jeans adevărați și visam să călătoresc. Altfel, anostă și timidă. E drept că erau alte vremuri, erau primii ani după Revoluție, când abundența bananelor era încă motiv de uimire necuprinsă și de mare fericire, dar nici dacă aș fi astăzi adolescent, nu sunt deloc convinsă că prioritatea mea absolută ar fi să salvez planeta. Iar Paula nu visează, ea acționează. Big style.

Kilian Dörr

Mulți adulți le-au spus întâi să meargă la școală, apoi să salveze planeta, dar elevii vor întâi să salveze planeta și apoi să meargă la școală, spune domnul prim-preot cu un zâmbet complice. Păi da, așchia nu sare departe de trunchi. Așa tată – așa fiică.

Citește mai departe pe Ancapopa.ro.

_____

Despre Anca Popa: Are experiență în marketing, management ecologic, proiecte culturale și sociale. Acum scrie povești despre oameni.

Facebook: Povești ascunse printre noi

La bază este economist și jurnalist, a lucrat în marketing și PR într-o companie multinațională. A colaborat cu revista Descoperă pe parcursul unei călătorii de șase luni în Asia. Alături de institutul de cercetare FEST Heidelberg a implementat proiecte-pilot de management ecologic, finalizate cu obținerea certificării europene de management de mediu, EMAS, schemă concepută pentru a sprijini organizațiile la îmbunătățirea performanțelor de mediu.