Două autoutilitare încărcate cu deşeuri rezultate din construcţii ce urmau a fi abandonate pe mai multe terenuri private din cartierul Giuleşti Sârbi au fost confiscate de comisarii Gărzii de Mediu, în urma unei operaţiuni la care au participat poliţiştii locali din Sectorul 1, informează News.ro. Cei doi şoferi ai autovehiculelor au fost sancţionaţi.

Deseuri abandonateFoto: Primăria Sector 1 Bucureşti

”În conformitate cu planul de acţiune existent la nivelul Poliţiei Locale Sector 1, în care poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului acţionează în colaborare cu comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu (Comisariatul General/ Comisariatul Bucureşti), s-a acţionat în zona cartierului Chitila-Triaj în vederea identificării persoanelor care depoziteaza deşeuri de orice tip atât pe domeniul public, cât şi pe domeniul privat.

În data de 30 martie 2021, au fost identificate două autovehicule încărcate cu deşeuri rezultate din construcţii ce urmau a fi depozitate pe mai multe terenuri private situate în strada Gării şi drumul Poiana Mierlei, din cartierul Giuleşti Sârbi”, a transmis, marţi, Primăria Sector 1.

Sursa citată a precizat că şoferii au fost identificaţi de către poliţiştii locali şi de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu.

Din verificări a rezultat că aceştia nu deţineau formulare de încărcare/descărcare a deşeurilor conform legii.

Comisarii Gărzii de Mediu au dispus sigilarea şi confiscarea celor două autoutilitare şi sancţionarea conducătorilor auto.