Comisarii Gărzii de Mediu Prahova au dat amenzi în valoare totală de 65.000 de lei fabricii de produse pe bază de petrol din comuna Colceag, satul Inoteşti, care a ars în urmă cu două săptămâni şi în care două persoane au fost grav rănite, informează News.ro. Instituţia a constatat că fabrica nu a luat măsuri pentru a preveni poluarea.

Incendiu violent in PrahovaFoto: Captura video

„Ca urmare a incendiului produs la instalaţia industrială deţinută de un operator din comuna Colceag, sat Inoteşti, comisarii GNM CJ Prahova au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 65.000 lei pentru neconformităţile constatate. În urma verificărilor s-a constatat că titularul de activitate sancţionat nu a identificat/prevenit riscurile pe care preparatele deţinute în hala în care s-a produs incendiul le poate prezenta pentru mediul înconjurător, precum şi a impactului degajării de noxe evacuate în atmosferă pe perioada manifestării incendiului”, informează marţi seară Garda de Mediu Prahova.

Comisarii de mediu au dispus măsuri de gestionare a deşeurilor rezultate în urma incendiului şi supravegherea operaţiunilor din cadrul instalaţiei industriale pentru a preveni repetarea unor astfel de evenimente.

La începutul lunii martie, un incendiu violent a izbucnit la o fabrică de produse din ţiţei din Prahova, a cărui cauză probabilă o reprezintă folosirea, fără respectarea normelor, a unui dispozitiv de sudură. Incendiul a avut degajare mare de fum, iar două persoane au suferit arsuri grave pe suprafeţe extinse ale corpului şi la căile respiratorii, fiind transferate la spitale pentru mari arşi din străinătate.