Apa roșie a Lacului IOR nu se datorează unei poluări, ci prezenței unei alge numită Crysococcus care se dezvoltă primăvara când temepratura apei este până la 13 grade. Precizările au fost făcute de Ministerul Mediului.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Colegii de la Apele Române ne informează că au identificat prezența unei alge roșii pe nume Crysococcus, conform ultimelor rezultate de analiză ale apei lacului IOR din București. Este o algă brun-aurie care are o perioadă de dezvoltare primăvara timpuriu, atunci când temperatura apei este până la 13 grade. Precizăm faptul că această algă nu este de natură toxică. Prin urmare, prezența ei nu afectează nici calitatea apei și nici fauna acvatică”, se arată vineri într-o postare pe Facebook a Ministerului Mediului.

Culoarea neobișnuită a Lacului IOR a fost remarcată de ceva vreme, reprezentanții Fundației Eco Civica reclamând săptămâna trecută că este vorba despre poluarea apei cu fecale. De partea cealaltă, Apele Române au precizat că indicatorii de calitate sunt în parametri normali.