S-a lăudat că „minunatul” ei soț a plătit 1.500 de lire sterline pentru ca ea să omoare o girafă bătrână la un parc zoo. A împușcat-o, apoi i-a scos inima și s-a pozat fericită cu ea, scriind sub foto: "Te-ai întrebat vreodată cât de mare este inima unei girafe? Sunt fericită până la lună cu marele meu cadou de Sf. Valentin !!!"
A stârnit indignare în rândul activiștilor pentru drepturile animalelor, care au spus că este în mod clar „crudă” și au considerat-o „sociopată”.
Dar Merelize susține că uciderea sa ajută la salvarea speciilor amenințate în Africa de Sud.
Ea a declarat sfidătoare
pe contul său de Facebook, dar și pentru The Mirror că numește grupurile pentru drepturile animalelor „mafia” și „nu le respectă”.
Cuplul plănuise o călătorie de Sf. Valentin în stațiunea Sun City, dar „repede” și-au schimbat planurile când a apărut ocazia de a împușca o girafă.
„Îmi place pielea și faptul că este un animal atât de reprezentativ pentru Africa. Planurile noastre s-au schimbat rapid. Minunatul meu soț Gerhardt știa că acesta este visul meu. Am fost ca un copil timp de două săptămâni, numărând zilele. Ulterior am fost inundată de emoții.", a declarat Merelize, care spune că intenționează să folosească pielea girafei de 17 ani ca un covor.
”Am creat locuri de muncă. Vânătorii protejează vânatul”
Merelize, care conduce o fermă de citrice în nordul Africii de Sud, a afirmat că „a creat locuri de muncă pentru 11 persoane în acea zi” și „multă carne pentru localnici”, potrivit
The Sun.
Ea a mai spus că moartea animalului va crea o oportunitate pentru un nou exemplat tânăr ca să îi „preia locul și să ofere o genetică mai puternică pentru turmă”.
Și Merelize - care a început să vâneze la vârstă de cinci ani și a ucis 500 de animale, inclusiv lei, leoparzi și elefanți - spune chiar că a împărtășit acțiunea pe Facebook pentru a-i enerva pe activiști.
Ea a adăugat: „Dacă vânătoarea este interzisă, animalele vor deveni inutile și vor dispărea. Vânătoarea a contribuit la readucerea multor specii în pragul dispariției. Singurii oameni care protejează aceste animale sunt vânători de trofee.", spune ea.
„Vânătoarea de trofee nu este un instrument de conservare”Dar dr. Mark Jones de la fundația internațională Born Free Foundation a declarat: „Afirmațiile vânătorilor de trofee că sunt preocupați de conservarea faunei sălbatice sunt foarte înșelătoare. „Vânătoarea de trofee nu este un instrument de conservare și nici nu contribuie la fonduri semnificative pentru comunitățile locale”.
Iar Elisa Allen, de la Oamenii pentru tratamentul etic al animalelor, a spus: „Cineva care ucide o altă ființă simțitoare, îi tăie inima și se laudă cu asta se potrivește definiției unui sociopat. Într-o zi, vânătoarea de trofee va fi listată ca semn al unei tulburări psihiatrice, așa cum ar trebui să fie astăzi.”.
Petiție pentru blocare lui Merelize pe FacebookO petițe către Facebooka fost demarată de mai multe grupuri de protecție a animalelor pentru blocarea contului acesteia.
” Pe pagina ei de „figură publică”, acest monstru împărtășește imagini cu speciile pe cale de dispariție pe care le masacrează. Pe pagina ei de „figură publică”, acest monstru împărtășește imagini cu speciile pe cale de dispariție pe care le masacrează. Printre acestea se numără girafele, elefanții și leoparzii”.
oamenii astia sunt atat de ingusti la minte incat nu realizeaza ce placeri bolnave au.
Pentru că e trandy și cool.
Da, noi suntem cauza caldurii...prin urmare exterminarea unor specii...si multe...si in final ne extrerminam si pe noi. Dar nah...cand esti limitat..nu poti avea pretentii sa pricepi chestiile astea.
Sa vedem atunci care pe care!
Exista o mare nevoie de resurse umane si bani. Agricultura e grea, si ca munca dar si ca rezultate, iar "daunatorii" lor nu sunt doar viermi si gaze si pasarele, ci animale mijlocii, mari si foarte mari. Controlul animalelor daunatoare mari si foarte mari, fie ele bolnave sau batrane sau in numar foarte mare in unele perioade, dar si al celor benefice se face prin vanatoare.
A fost mult munca de convingere si inca mai e sa se stabileasca rutina de a vana bine, pentru specie, pentru oameni, pentru habitat, si nu a vana rau, impotriva tuturor, doar pentru orgoliul vanatorului. Vanatori de trofee au existat si vor exista, dar in loc sa vaneze animale tinere, robuste, ei sunt indrumati prin programe in cooperare cu agricultorii si localitatile de acolo sa vaneze anumiti indivizi care sunt in prealabil monitorizati. Banul nu curge la fel de usor si repede, dar agricultorul, localnicul e incurajat sa nu faca bani pe piata neagra, in defavoarea conservarii speciilor, ci pentru specii, dar si pentru buna starea sa.
Astea sunt cercetari si demersuri de ani buni. Sigur, exista si coruptie, chiar poate si in astfel de programe, dar exista vanatoare buna si functioneaza. E exemplu de buna practica.
Nu comentez cum a ales acea persoana sa publice vanatoarea sa, e treaba ei. Dar nu e departe de adevar. Eu zic sa mai ne informam un pic, ca nu toti putem sa stam ani buni sa lucram in agricultura lor sa vedem cum e, si apoi sa dezbatem mai fin.
in ceea ce priveste placerea de a te lasa invadat de adrenalina incercata de omul primitiv care vana pentru a se hrani si prin urmare pentru a supravietui, asta se face cu arme albe intr-o confruntare directa cu vanatul , care si el are sansa lui la supravietuire.
Sa stai la un adapost sigur si sa tragi la tinta intr-un animal viu aflat in miscare ,este o parodie de vanatoare , care vorbeste despre caracterul individului care plateste pentru placerea de a ucide in mod legal .
Ultima afirmatie nu include profesionistii care au in fisa postului pastrarea echilibrului intre specii dintr-un areal bine definit .A creste animale salbatice pe domenii de vanatoare doar pentru a satisface "placerea "de a ucide a unor "personalitati " cu posibilitati materiale mult peste medie ,nu consider ca este o afacere onorabila desi se pare ca este foarte rentabila.In Romania printre cei mai mediatizati vanatori sunt : Nicolae Ceausescu , Adrian Nastase si Ion Tiriac .
Cine sunt , cum sunt sau cum au influentat sau influenteaza comunitatea , apreciaza fiecare in functie de ce stiu despre activitatea sau caracterul celor numiti.
gureșe și obraznice.
Pina acum, ceilalti au spus doar "Femeie nebuna cu un sot tâmpit.", ceea ce este adevarat, dar IRELEVANT.
Rau este ca Merelize are admiratori, followeri pe FB si Instagram, exact precum la noi duamna Senator a avut suficienti suporteri ca sa duca AUR-ul in Parlament cu 10%!
Cu astfel de exemplare umanitatea nu poate pretinde ca este in varful lantului trofic.
https://www.dw.com/en/targeted-for-preservation-how-trophy-hunting-can-save-species/av-53479470
https://africageographic.com/stories/trophy-hunting-how-do-african-people-feel/
https://www.researchgate.net/publication/6304847_Trophy_Hunting_and_Conservation_in_Africa_Problems_and_One_Potential_Solution
Problema e mult mai complexa decat o putem pricepe din simple stiri scandaloase. De unde vin banii pentru localitatile alea? Din banii nostri? Cand a fost ultima data cand ati donat pentru ei sau ati muncit pentru ei in Africa? Exista multa coruptie si vanatori ilegale, iar vanatoarea controlata, cu persoane instruite, care ghideaza "vanatorul"-turist pentru a vana doar X si Y, nu orice la intamplare, este buna.
Noi ne plangem ca nu ne ies rosiile din ianuarie pana in decembrie, ei se plang ca elefantii sau leii le distrug tot, iar populatia Africii, ca peste tot, e in continua crestere, si au si ei politicienii lor corupti.
Sunt si animale crescute in conditii rele doar pentru a fi vanate, sunt vanatori ilegale de animale tinere si robuste, cu oameni care nu cunosc biologia speciei si ciclurile vietii fiecarei specii, asta se incerca a fi eliminat.
Toate aceste aspecte negative se incearca de ani buni, in unele locuri cu succes, in altele cu mai putin succes pana acum, sa fie combatute cu vanatoarea organizata, a unor animale monitorizate in prealabil, a celor batrane, bolnave sau care s-au inmultit prea repede intr-o perioada scurta de timp, in defavoarea altor specii.
Exista si programe de relocare, de ecologizare pentru echilibru natural intre specii, programe de reorientare spre agricultura bio si ecoturism, dar si vanatoarea controlata isi are rolul ei, si aduce banii mult necesari pentru continuarea programelor si pentru agriculutura locala.
dar sa pui o poza cu inima scoasa dintr-un animal impuscat, fie ca e girafa sau mistret sau soarece, mi se pare deja o afectiune psihica...