Vremea se schimbă începând de sâmbătă, la ora 10.00, când intră în vigoare o informare meteorologică de ploi, ninsori și lapoviță, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă un Cod Galben de intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol pentru Carpații Meridionali și de Curbură și Munții Banatului, zona joasă a jud. Caraș-Severin.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 10.35: Începând de pe 27 decembrie, ora 06.00, intră în vigoare un Cod Galben valabilă până pe 28 decembrie, ora 10.00, în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va sufla tare, cu rafale în general de 80...90 km/h, iar pe creste peste 100...120 km/h, viscolind puternic ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în Munții Banatului și înzona joasă a județului Caraș-Severin, unde vor fi viteze la rafală ce vor depăși 70…90 km/h, iar precipitațiile vor fi mixte.

În zilele de luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie) vântul va continua să fie tare la munte, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde va spulbera zăpada.

Știre inițială

Începând din a doua zi de Crăciun, de la ora 10.00 și până pe 28 decembrie, ora 10.00, la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură. Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h și va fi viscol.

În jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15...25 l/mp și izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia și Muntenia, vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Vântul se va intensifica treptat, iar duminică (27 decembrie), local va atinge la rafală viteze în general de 40...50 km/h.