În lunile noiembrie-decembrie, căpriorii își leapădă podoaba. Dacă cerbul lopătar și cerbul comun trebuie să ia măsuri rapide de rupere a celui de-al doilea corn, la căderea primului, căpriorul se poate plimba mult timp cu un singur corn, așa cum a fost surprins de cei ce la Asociația Wild Caraș.

CapriorFoto: Asociația Wild Caraș-Severin

„De la „adevărații unicorni”, trecem la cei de sezon. În perioada noiembrie-decembrie, căpriorii își leapădă podoaba. Spre deosebire de frații lor mai mari, cerbul lopătar și cerbul comun la care căderea unui corn îi obligă la măsuri rapide de rupere a celui de-al doilea corn, deoarece greutatea mare a cornului le trage capul într-o parte, căpriorul se poate plimba „relaxat” câteva săptămâni cu un corn”, scriu reprezentanții Asociației Wild Caraș-Severin.

Aceștia au surprins în imagini un căprior cu un singur corn.

„Noile cornițe vor crește învelite într-o blăniță cu păr scurt, puternic vascularizată care va ajuta la creșterea rapidă a noilor cornițe”, spun cei de la Asociația Wild.

Un astfel de proces se încheie în perioada februarie-martie, când coarnele căpriorului se osifică, pielea va începe să se usuce și va fi îndepărtată de căprior prin frecare de arbuști, potrivit Mediafax.