​​Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil. În perioada 2 - 6 noiembrie 2020, ECOTIC, alături de partenerii săi, organizează campanii de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice și deșeuri de baterii și acumulatori. Astfel, ECOTIC și CNIPT îndeamnă locuitorii orașului Topoloveni să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) și deșeurile de baterii și acumulatori (DBA), urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de echipamente electrice de peste 5 kg cumulate sau peste 30 de bucăți de deșeuri de baterii și/sau acumulatori să primească un premiu instant.

Topoloveni și Turnu Măgurele intră în campania "Orașe Curate"Foto: ecotic

Punctul de colectare din orașul Topoloveni se află pe strada Calea București, nr. 107B, fiind deschis de luni până vineri între 10:00-16:00.

În aceeași perioadă, ECOTIC, împreună cu Primăria Turnu Măgurele și ADI Teleorman, îndeamnă locuitorii orașului Turnu Măgurele să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). Fiecare persoană care predă deșeuri de echipamente electrice de peste 5 kg cumulate va primi un premiu instant, iar persoanele care predau deșeuri de peste 19kg cumulate vor fi înscrise în mod automat la tombolă, având șansa de a câștiga cuptor cu microunde, mașină de copt pâine sau un hard disk extern de 1 TB.

Punctul de colectare din orașul Turnu Măgurele se află pe strada Chimiei, Punct termic nr. 7, , telefon: 0347 405 107.

Locuitorii ambelor orașe beneficiază de serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, pentru Topoloveni apelând numărul de telefon 021 313 86 36, iar pentru Turnu Măgurele numărul 021 9641.

“Deșeurile de echipamente electrice, precum și bateriile uzate conțin substanțe periculoase care odată ajunse în natură poluează pe termen lung, impactând astfel sănătatea noastră. Astfel, împreună cu ECOTIC am organizat această campanie pentru a veni în sprijinul locuitorilor orașului Topoloveni, punându-le la dispoziție un punct de colectare și un serviciu gratuit de ridicare de la domiciliu", declară Ileana Cristina Boboc, inspector de specialitate la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Topoloveni.

“ Incercăm să sensibilizăm locuitorii orașului Turnu Măgurele asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile, prin activități de informare/conștientizare, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente electrice și electronice. În acest sens, venim în sprijinul cetățenilor cu puncte de colectare și serviciu de ridicare de la domiciliu a", declară Oana Fulgheci, Șef birou monitorizare Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deșeurilor, Teleorman.

Campaniile „Orașe Curate” fac parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE - deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Prin intermediul acesteia, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro