ECOTIC lansează numărul unic 021 9641 adresat persoanelor care vor să afle ce modalități de predare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) au la dispoziție. Inițiativa face parte din campania națională de conștientizare în ceea ce privește colectarea separată DEEE - “Fii la tine-n țară la fel ca afară!”, organizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Află modalitățile de predare a deșeurilor electrice!Foto: ecotic

Deșeurile de echipamente electrice și electronice sunt fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă creștere, se estimează că la nivel mondial, în 2030 vom ajunge la 74.7 milioane de tone de DEEE generate (echivalentul a 7390 de Turnuri Eiffel). Conform studiului ECOTIC din 2019, un român generează anual 8,3 kg de DEEE din care doar 3kg ajung în fluxul de reciclare, restul sunt aruncate împreună cu gunoiul menajer, predate colectorilor stradali de fier vechi sau aruncate la întâmplare în natură.

Ce modalități de predare DEEE ai la dispoziție?

  • Schimbul 1 la 1: atunci când achiziționezi un echipament nou poți preda echipamentul similar vechi.
  • La punctele/centrele de colectare: întâlnim la tot pasul puncte de colectare dedicate deșeurilor electrice, în mod special în magazinele tip retail. Harta cu punctele de colectare ECOTIC este disponibilă pe www.ecotic.ro/puncte-de-colectare
  • Preluare de la domiciliu: ECOTIC poate asigura în anumite condiții preluarea echipamentelor voluminoase.

Detalii pe fiiintara.ecotic.ro sau la 021 9641*.

*număr cu tarif normal in rețeaua Telekom

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni inclusiv surse de lumină și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii sunați la 021 9641.