​​Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil. În perioada 28 septembrie - 9 octombrie 2020, ECOTIC, Primăria Municipiului Ploiești, ADI Prahova, RASP Ploiești și ROSAL îndeamnă locuitorii orașului Ploiești să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de minim 5kg cumulate să primească un premiu instant, iar pentru predarea de deșeuri de peste 19kg cumulate să fie înscrisă la tombolă, având șansa să câștige unul dintre următoarele premii: aparate de spălat cu presiune, mașină de tuns iarba, mașini de înșurubat și găurit, uscătoare de păr și încărcătoare de telefon wireless.

"Orașe Curate" revine în PloieștiFoto: ecotic

Punctul de colectare se află pe Strada Mărgăritarului nr. 2 - 4, Ploiești.

Locuitorii orașului Ploiești beneficiază de un serviciu gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, apelând numărul 0244 933. Colectarea de la domiciliu se va face respectând cerințele sanitare și de siguranță.

"Este important să conștientizăm importanța colectării separate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și să cunoaștem modalitățile corecte de debarasare. Deșeurile de echipamente electrice și electronice conțin atât substanțe toxice ce dăunează mediului precum și materii prime ce pot fi recuperate și refolosite în industrie. De aceea este important ca acestea să fie colectate în mod corect. Campania ECOTIC contribuie la conștientizarea ploieștenilor, punându-le la dispoziție puncte și servicii de colectare a DEEE-urilor", declară Adelina Dumitrașcu, coordonator zonal SUD, ECOTIC.

„Orașe Curate” Ploiești face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE - deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Prin intermediul acesteia, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro