Capitala este în anumite zone în plină furtună, duminică după-amiază. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting Cod portocaliu de furtună pentru Bucureşti, valabilă până la ora 18:30.

furtuna BucurestiFoto: Captura video

UPDATE Pompierii intervin, duminică după-amiaza, pentru evacuarea apei din mai multe curți și subsoluri din București, inundate în urma ploilor abundente.

Potrivit ISU București, pompierii intervin cu motopompe pentru extragerea apei acumulate in curți și subsoluri, pe străzile Agricultori, Bujorului, Paris, Calea Griviței și strada Mahatma Gandhi. (Mediafax).

În jurul orei 17.30, zona de Nord a Capitalei era în plină furtună, cu ploaie și vânt puternic.

VIDEO trimis de Dragomir Daniel

Potrivit prognozei speciale pentru București emise duminică de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), până miercuri, 24 iunie, ora 10.00, în Capitală vor fi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Astfel, se vor înregistra ploi torențiale, cu descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii.

De duminică și până miercuri se vor acumula cantități importante de apă, iar pentru secvențe scurte de timp se vor putea depăși 10 - 20 l/mp, conform meteorologilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 29 de grade, iar cele minime, între 14 și 17 grade.