Poiana cu narcise din Munţii Rodnei, de pe Vârful Saca, va putea fi vizitată începând cu acest sfârşit de săptămână de iubitorii muntelui, a anunţat vineri, pe Facebook, Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei (APNMR). Intervalul optim pentru vizitarea poienei este de 1-2 săptămâni începând de acum.

NarciseFoto: Facebook

"Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei anunţă turiştii interesaţi de drumeţii la Poiana cu narcise din Valea Vinului că este pregătită să-i întâmpine! Intervalul optim pentru vizitarea Poienii cu narcise este de aproximativ 1-2 săptămâni, începând cu această dată. Turiştilor care vor vizita Poiana cu narcise, le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii, să poposească pentru a admira zona şi îi rugăm de asemenea să se informeze referitor la starea vremii înainte de plecare, să nu culeagă flori, să nu abandoneze gunoaie, să păstreze un comportament civilizat", au scris cei de la APNMR pe Facebook, potrivit Agerpres.

Pentru a admira narcisele din Munţii Rodnei, drumeţii trebuie să achite un bilet, care poate fi plătit printr-un sms la numărului 7473, cu mesajul PARCRODNA1, în valoare de un euro, plus TVA, scrie Agerpres.

Din Valea Vinului, turiştii pot alege două poteci către Poiana cu narcise, drumul până la Vârful Saca fiind estimat să dureze în jur de trei ore.

Poiana cu narcise din Munţii Rodnei, arie protejată de interes naţional, este situată la atitudinea de 1.600 metri şi se întinde pe o suprafaţă de cinci hectare.