Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că inspectorii Gărzii Forestiere Suceava au descoperit tăieri ilegale de arbori în valoare de 90.000 de lei, în timp ce cercetau un caz de transport ilegal de material lemnos confiscat.

La furat de lemne in RomaniaFoto: USER UPLOADED

Verificările au avut loc în zona de încărcare a materialului lemnos confiscat în martie, respectiv localitatea Sucevița (Pârâul Rotari), arată ministrul într-o postare pe Facebook.

"Garda Forestieră Suceava a continuat verificările privind stabilirea provenienței celor 61,7 mc de lemn rotund de rășinoase confiscaţi pe 13.03.2020. Verificările au avut loc în zona de încărcare a materialului lemnos confiscat în martie, respectiv localitatea Sucevița (Pârâul Rotari) unde, în platforma primară din zona menționată, a fost constatată și inventariată cantitatea de aproape 130mc de lemn rotund. Ca urmare, s-a dispus ridicarea materialului lemnos și predarea în custodie, a întregii cantități de lemn rotund, către cea mai apropiată structură silvică", a scris ministrul Mediului, Costel Alexe.

De asemenea, în cadrul verificărilor au fost găsite mai multe cioate care nu prezentau urme care să dovedească proveniența materialului lemnos indisponibilizat de Garda Forestieră Suceava în martie.

"În cadrul acțiunii care a continuat în fondul forestier au fost constatate mai multe cioate care nu prezentau urma unui dispozitiv circular, provenite din tăierea ilegală de arbori, cu un volum de 134,88 mc, apreciate a fi proveniența materialului lemnos indisponibilizat de Garda Forestieră Suceava în martie. Valoarea cioatelor constatate se ridică la peste 90.000 lei.

Lucrătorii din cadrul I.P.J. Suceava au efectuat lucrări premergătoare pentru întocmirea unui dosar penal pentru toate faptele constatate, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți", a mai scris ministrul.