Primarul Capitalei, Gabriela Firea, trage un nou semnal privind poluarea din București și cere explicații publice Ministerului Mediului și Ministerului Economiei cu privire la posibile arderi de păcură la CET Grozăvești, „pe ascuns”, potrivit Mediafax.

Poluare fum BucurestiFoto: Facebook/ Costel Alexe

Firea a postat imagini cu fumul gros care se vede deasupra Capitalei și cere explicații publice privind poluarea de la Ministerul Mediului și Ministerul Economiei.

„În această seară (duminică – n.r.), la CET Grozăvești. Niște arderi, niște fum, niște păcură. Pe ascuns! Cât lumea e îngrijorată de coronavirus. Ca cetățean de 30 de ani al Municipiului București și ca primar general, solicit explicații publice Ministerului Mediului și Ministerului Economiei! Și Guvernului! Bucureștenii merită respectul guvernului!”, scrie primarul Capitalei pe pagina de Facebook.

La începutul lunii martie, stațiile pentru măsurarea calității aerului din București au înregistrat depășiri chiar și cu 900-1.000% peste limitele maxim admise la poluarea cu PM2,5 și de aproape 800% la poluarea cu PM10. Atunci, primarul Capitalei Gabriela Firea a intrat într-un conflict deschis cu ministrul Mediului și cu ministrul Economiei pe tema poluării din București. Firea a acuzat două CET-uri că au ars mai multă păcură decât ar fi fost nevoie.