Comisia Europeană, avertisment dur pentru România: O lună pentru a lua măsurile necesare în tăierile ilegale de păduri

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 12 februarie 2020, 13:16 Actualitate | Mediu


Defrisari ilegale
Foto: Ministerul Mediului
Comisia Europeană a lansat miercuri un avertisment dur României pentru tăierile ilegale de păduri și a dat autorităților de la București un termen de o lună pentru a lua măsuri de remediere a deficiențelor - primul pas în procedura de infringement.

„Comisia a decis astăzi să trimită României o scrisoare de punere în întârziere, acordându-i un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită autorităților române un aviz motivat”, se arată într-un comunicat al Comisiei publicat miercuri.

Comisia afirmă că autoritățile de la București „nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare” iar „inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal”.

În plus, Comisia a constatat că autoritățile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate și în Directiva privind evaluarea strategică de mediu.

De asemenea, există deficiențe în ceea ce privește accesul publicului la informațiile privind mediul din planurile de gestionare a pădurilor. Comisia a constatat, de asemenea, că unele habitate forestiere protejate au dispărut din cadrul siturilor protejate Natura 2000, ceea ce reprezintă o încălcare a Directivei Habitate și a Directivei privind păsările, mai arată Comisia.

Care sunt pașii în declanșarea procedurii de infringement:

Comisia identifică posibilele încălcări ale legislației UE pe baza propriilor anchete sau în urma plângerilor formulate de cetățeni, întreprinderi și alte părți interesate.

Dacă statul membru în cauză nu comunică măsurile prin care transpune integral dispozițiile directivelor sau dacă nu ia măsuri pentru a înlătura suspiciunea că a fost încălcată legislația UE, Comisia poate iniția o procedură formală de constatare a neîndeplinirii obligațiilor. Procedura urmează o serie de etape prevăzute în tratatele UE, fiecare dintre ele încheindu-se cu o decizie oficială:
 • 1. Comisia trimite o scrisoare de punere în întârziere, solicitând informații suplimentare de la țara în cauză. Aceasta din urmă trebuie să trimită un răspuns detaliat într-un anumit termen, de obicei de 2 luni.
 • 2. Dacă ajunge la concluzia că țara nu și-a îndeplinit obligațiile care îi revin în baza legislației UE, Comisia poate trimite un aviz motivat – o solicitare oficială de a se conforma legislației UE. Avizul conține motivele pentru care Comisia consideră că țara respectivă încalcă legislația UE, precum și solicitarea ca statul membru să informeze Comisia, de obicei în termen de 2 luni, cu privire la măsurile luate.
 • 3. Dacă statul membru continuă să nu se conformeze, Comisia poate decide să înainteze cazul Curții de Justiție. Majoritatea cazurilor sunt soluționate înainte de a fi aduse în fața Curții.
 • 4. Dacă statul membru nu comunică la timp măsurile de transpunere a dispozițiilor directivei, Comisia poate solicita Curții să aplice sancțiuni.
 • 5. Dacă hotărârea Curții stabilește că statul a încălcat legislația UE, autoritățile naționale trebuie să ia măsuri pentru a se conforma hotărârii Curții.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

17228 vizualizari

 • -7 (59 voturi)    
  Avertisment pentru Austria: (Miercuri, 12 februarie 2020, 13:19)

  Redactia HotNews [utilizator]

  Nu mai importati lemn din paduri taiate ilegal.
  • +30 (42 voturi)    
   Tot conationali il taie (Miercuri, 12 februarie 2020, 13:43)

   ABBV [utilizator] i-a raspuns lui Redactia HotNews

   acolo trebuie rezolvata problema prima data. Dar probabilitatea sa se rezolve e 0. Caracatita cred ca are tentacule de la guvern in jos peste tot. Noi suntem la stadiu de asteptaci.Nu suntem in stare sa ne rezolvam problemele. Cineva "foarte intelept" a spus confiscarea vehiculului e o masura prea dura.
  • +17 (41 voturi)    
   lool (Miercuri, 12 februarie 2020, 13:46)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Redactia HotNews

   daca prostia durea, te tavaleai pe jos... nu Austria e de vina pentru coruptia de la tine din tara.
   • +5 (15 voturi)    
    nu e de vina (Miercuri, 12 februarie 2020, 14:08)

    marc.andre [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

    dar o mentine
    • +5 (11 voturi)    
     Austria? (Miercuri, 12 februarie 2020, 15:58)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui marc.andre

     Da' e treaba statului austriac sa verifice daca firma x de la ea din tara face matrapazlicuri prin alte tari? E ca si cum ai acuza statul roman pentru hotii de buzunare romani din europa de vest.Ce treaba are una cu alta?
    • +8 (8 voturi)    
     Tu real;izezi ca la austriac ajung acte legale? (Miercuri, 12 februarie 2020, 17:07)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui marc.andre

     Asa ca ajungi tot la roman, care umbla cu invarteli si fofarlici, adica se descurca!!!
   • -1 (11 voturi)    
    alo, sa ne intelegem.. (Miercuri, 12 februarie 2020, 15:44)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

    ... eu sunt vinovat ca dau spaga sau militianul ca o accepta cu doua maini?
    • +3 (3 voturi)    
     pai ... (Miercuri, 12 februarie 2020, 19:34)

     andypandy [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

     ... daca e sa fim cinstiti, amandoi sunteti vinovati in cazul asta ;) cand e vb de ilegalitati si "cererea" si "oferta" sunt vinovate. Eu propun sa nu se mai dea voie sa se taie un pom pe o perioada de cel putin 20 de ani cat sa se regenereze padurile si sa se gaseasca intre timp solutii pentru controlul "exploatarii decente". Consider ca e deja o problema de "interes national" avand in vedere poluarea, prapadul inundatiilor post defrisari. etc. Cred ca daca s-a facut o petitie pt familia "standard-comunista" si s-a ajuns la referendum se poate face si o petitie pentru padurea-ocrotita ... ma intreb partidul ecologist ce face? Pazeste doar delfinii?
  • +29 (39 voturi)    
   ... (Miercuri, 12 februarie 2020, 13:46)

   samuraijack [utilizator] i-a raspuns lui Redactia HotNews

   Întotdeauna alții sunt de vină, nu noi. Cei care taie lemnul ilegal și autoritățiile care îi supraveghează sunt români 100%, așa că las-o mai moale cu propaganda că străinii sunt de vină. Dacă cei care ar exploata lemnul și autoritățile silvice ar fi austriece crede-mă că nu ai vedea copaci tăiați ilegal.
   • +2 (12 voturi)    
    Adevarul e pe la mijloc (Miercuri, 12 februarie 2020, 15:33)

    Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui samuraijack

    Daca nimeni n-ar vrea sex cu minori, acestia n-ar mai fi traficati.
    Valabil pentru orice produs/serviciu ilegal. Exista o piata, exista cumparatori si vanzatori, e disingenuu, scuzati barbarismul (nesincer? duplicitar?) sa spui ca doar unii sunt de vina, iar ailalti sunt angeli radiosi, care nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase.
    • +5 (9 voturi)    
     nu mai suntem in comunism (Miercuri, 12 februarie 2020, 16:02)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

     In capitalism e o mare diferenta intre firma privata x si statul unde e ea inregistrata. Si atat timp cat firma aia nu incalca in nici un fel legile Austriece pe teritoriul Austriei, statul austriac nu prea are ce-i face. Plus ca lemnul ala nu trebuie sa ajunga neaparat in Austria. Poate fi prelucrat in Romania, Bulgaria, Ungaria, sau orice alta tara UE. Ce facem acum, cerem tuturor sa verifice la sange daca lemnul importat de ei nu e cumva cu acte false? E aberant.
  • -12 (28 voturi)    
   Nu ai inteles. UE nu se opune la aia. (Miercuri, 12 februarie 2020, 13:47)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Redactia HotNews

   Problema e cand o fac romanii....
   • +8 (8 voturi)    
    Gresit! (Miercuri, 12 februarie 2020, 14:17)

    ABBV [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    Problema e ca asteptam ca alti sa ne rezolve problemele. Probabil daca ar fi o europa federala ar rezolva alti problemele. Dar atunci in loc sa te civilizezi o sa urli ca din gura de sarpe ca strainul rau ...
    • -3 (9 voturi)    
     Problema e ca romanii taie din padurile UE (Miercuri, 12 februarie 2020, 15:49)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui ABBV

     Si asta ii irita foarte tare. Sincer si eu as fi suparat pe asa ceva.
  • +10 (10 voturi)    
   aiurea (Miercuri, 12 februarie 2020, 14:01)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui Redactia HotNews

   N-are Austria bani si firme de prelucrarea lemnului cat material lemnos le-ar vinde romanii interesati..
  • -7 (9 voturi)    
   TE-AI TREZIT, NU-I ASA? (Miercuri, 12 februarie 2020, 14:19)

   schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui Redactia HotNews

   Hai sa dam pe tastatura!
   O sa-ti spulber toti neuronii cand o sa-ti spun ca ROU importa busteni din AT!
   Sursa RL din 15.10.2018:
   "Peste 50 la sută din materia primă folosită de industria lemnului din România nu provine din țară, ci este adusă din import, din țări precum Polonia, Ucraina, Cehia și Austria"!
  • +11 (15 voturi)    
   generatia antena3 in toata splendoarea (Miercuri, 12 februarie 2020, 15:54)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Redactia HotNews

   Adicatelea nu statul roman tre sa aiba grija sa-si pazeasca padurile, ci statul austriac tre sa verifice daca lemnul importat nu e cumva taiat ilegal.

   Si daca firma aia austriaca duce intai lemnul (doar pe hartie) in tarile calde, unde ii face acte in regula, dupa care il importa in Austria?

   Sau daca firma aia austriaca isi face fabrica de mobila in Bulgaria dupa care vinde mobila in Suedia, Spania sau chiar Romania? Avertizam toate tarile de pe mapamond sa nu importe mobila decat daca se asigura ca actele de provenienta a lemnului nu-s contrafacute?

   Si chiar si facand toate astea, cine te asigura ca drujbele bisericii, ale baietilor de la UDMR sau ale altora care taie padurile ilegal (ca doar n-o taia doar firma austriaca) nu continua sa dea jos padurile?

   Nu mai bine punem statul roman sa-si pazeasca proprietatile? Ciolos in 2016 pusese la punct un sistem de verificare eficient a provenientei lemnului valabil online pentru orice masina care transporta cherestea, incat oricine putea verifica daca lemnul respectiv e cu acte in regula. Da' in 2017, una din primele masuri reformatoare ale lui Dragnea a fost sa opreasca toata procedura.

   Da' na, la voi, in lumea fantastica de la antena3, austriecii sunt de vina ca o anume firma taie padurile din Romania dupa plac...
 • +31 (35 voturi)    
  Mda (Miercuri, 12 februarie 2020, 13:23)

  TheFaime [utilizator]

  Simplu..ai sange in instalatie, dai o lege: 10/15 ani fara taieri + impaduriri masive (nu cred ca se supara cineva sanatos la cap). Na-i cohones, o lungesti, taraganezi, gasesti fel si fel de chichite. Evident, suntem rumani, mergem pe varianta 2, nu conteaza viitorul celorlalte generatii, conteaza doar prezentul
  • +5 (7 voturi)    
   Nu-i nici pe departe atat de simplu (Miercuri, 12 februarie 2020, 15:42)

   Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui TheFaime

   Nici cu taierile, nici cu impaduririle.
   Si va dau un exemplu simplu in care cineva sanatos la cap (dar prost, ce-i drept) se supara pe solutia dvs.
   Acum 19 ani am plantat, pe terenul meu, arbori din cateva specii cu crestere rapida. Planul meu de afaceri este ca-n anul 20 sa incep sa tai.
   Veniti dvs., adica statul roman, si cu inegalabilul talent al statului roman de-a da intai cu bata si de-a se gandi mai tarziu (sau deloc) la consecinte, imi interziceti sa tai inca 15 ani. Arborii imbatranesc prea mult, padurea se degradeaza, am costuri neprevazute, venituri zero, banca ma executa etc.
   Mi-ati distrus afacerea. Pentru ca puteti.

   Cuvantul-cheie in acest articol este ILEGALE. Nu taierile in sine sunt problema, ci taierile ILEGALE.
   • +3 (3 voturi)    
    Aveti dreptate ... (Miercuri, 12 februarie 2020, 19:51)

    andypandy [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

    ... insa din pacate, problema curenta se poate rezolva doar cu o solutie transanta si radicala. Daca terenul este al dumneavoastra si puteti face dovada ca tot dumneavoastra ati plantat pomii prin documentarea extensiva a fiecarui ciclu de crestere si inregistrarea acestor informatii la ocolul silvic, cred ca se pot face exceptii ... insa pentru cei care au primit paduri mature de la bunici/strabunici/retrocedari de diverse nuante de legal ... sanatate, acolo nu mai sunt normale aceste exceptii. Din seria "esti beneficiarul muncii tale" si doar atat.
  • 0 (4 voturi)    
   nu e ok nici asha... (Miercuri, 12 februarie 2020, 19:34)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui TheFaime

   ... Nu zice nimeni sa nu tai nici un copac, ci sa nu tai ne-sustenabil. De elmn e nevoie peste tot, de la constructii pana la fabrici de mobila, de la pomul de craciun pana la sicrie. Si nu poti importa tot necesarul de lemn cand ai atat de multa suprafata impadurita.

   Ce trebuie sa faci e sa impui o exploatare sustenabila, adica sa nu tai mai mult decat se poate regenera, ceea ce se intampla in mai toate tarile cu apa calda.

   Si dupa aia sa limitezi pe cat posibil taierile ilegale. Iar pentru asta Ciolos facuse un sistem de urmarire eficient, in care fiecare masina care cara lemne isi inscrie mai intai pe un site toate autorizatiile de exploatare, numarul masinii, cantitatea de cherestea transportata si destinatia. Dupa care oricine putea accesa site-ul sa vada daca o masina anume (dupa numarul de inmatriculare) are voie sa transporte lemn pe ruta x. Practic oricine voia putea raporta la politie masinile care plimba lemn neautorizat. Un sistem extrem de simplu si eficient. Doar ca... cum a venit ciuma rosie la putere in 2017, una din primele masuri a fost sa elimine sistemul de urmarire. a lemnului.

   Asha ca pana la urma principalii vinovati de despaduriri suntem noi, votantii. Si aia care au votat PSD, si aia care n-au votat, si aia care n-au reusit sa-si convinga rudele ca PSD e grup infractional organizat.. Cind alegi cu asemenea majoritate lupul sa-ti pazeasca stana, e usor ridicol ca dupa aia sa te plangi ca iti dispar oile. Si eventual sa dai si vina pe straini pentru asta.
 • +24 (28 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 12 februarie 2020, 13:26)

  [anonim]

 • +17 (19 voturi)    
  pai si cu udemeraul (Miercuri, 12 februarie 2020, 13:28)

  DiDiRo [utilizator]

  ce facem, il desfiintam?
 • -8 (28 voturi)    
  Iohannis si guvernul (Miercuri, 12 februarie 2020, 13:33)

  Unforgiven [utilizator]

  Ne-au spus ca vor rezolva problema padurilor.
  Asteptam si urmarim situatia indeaproape.

  Oare pana cand va mai fi prostita populatia de dreapta de catre postacii de serviciu care ii lauda pe conducatorii nostri mult iubiti de la Administratia Prezidentiala si de la guvern?
 • +31 (31 voturi)    
  Ar trebui sa fie suficient (Miercuri, 12 februarie 2020, 13:33)

  mr_mojo [utilizator]

  Taierile pot fi oprite intr-o saptamana daca se vrea, oricum sunt facute cu ajutorul autoritatilor.
  Sunt cativa pasi simpli in directia asta, trebuie doar sa existe vointa.
 • -12 (26 voturi)    
  infinita ipocrizie... (Miercuri, 12 februarie 2020, 13:40)

  demaGOGU [utilizator]

  ...asurzitoare linistea produsa de "mesajul" (not) transmis de Comisie Viennei, principalul organizator si beneficiar al taierilor - legale sau nu - din Ro.
 • -20 (30 voturi)    
  Nu ne spune UE cum e cu lemnu si enegia verde? (Miercuri, 12 februarie 2020, 13:41)

  Lok [utilizator]

  Pai noi romanii recoltam enegrie regenerabila si o valorificam. Dar ce este cu legile astea UE care ne tot trimit in infringment si ne pun in situatia dificila de a ne blama sus pusii?
  • +6 (8 voturi)    
   Uite asa (Miercuri, 12 februarie 2020, 14:16)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   Uite asa, dragi cititori, puteti detecta un postac platit.
   • -3 (5 voturi)    
    Sa nu ma intelegi gresit. (Miercuri, 12 februarie 2020, 15:51)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

    Poate nu stiai:
    https://www.hotnews.ro/stiri-mediu-23010096-euractiv-tarata-tribunal-pentru-sustine-biomasa-forestiera-calitate-energie-regenerabila.htm?fbclid=IwAR3UmVo27Bu2aXOQhHQrZTsrQ577LJ06ECXSpV0t-vd0yDRZMVa50eF0DEQ#
    Dar treaba e de mult fumata, si trecuta pe silent.
  • +9 (11 voturi)    
   Venezuela (Miercuri, 12 februarie 2020, 14:29)

   CipCC [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   Ai auzit de Venezuela? Cam acolo eram daca nu am fi fost in UE. Eu nu am incredere nici cat negru sub unghie in acesti lideri!
   Toti se tem ca ne fura srainii , cand de fapt mafia locala( camatari, vamesi corupti etc) ar exploda fara acesti straini ( UE)!
 • +1 (3 voturi)    
  nu intereseaza pe nimeni (Miercuri, 12 februarie 2020, 14:49)

  Mariamoto [utilizator]

  Si daca aplica sanctiuni, care este problema?!? adica sa renunte ei la spaga lor?! ca doar nu platesc sanctiunile din buzunar! nu i asa domnule presedinte? adica zero focus pe paduri zero focus pe justitie
 • +3 (3 voturi)    
  Thank you Europe (Miercuri, 12 februarie 2020, 15:20)

  ilie57 [utilizator]

  Probabil ca autoritatile vor raspunde ca taranii au nevoie de lemn pentru incalzire. Cred ca s-ar rezolva doar cu o lege prin care sa se interzica total taierea padurilor.

  Eventual sa poata taia/transporta lemn pe drumurile Romaniei doar o firma agreata de Guvernul Romaniei si fiecare transport sa fie afisat pe site-ul guvernului real-time, cu masini inscriptionate pt. a fi recunoscute. Orice alta masina sa fie oprita de politie.
 • +3 (3 voturi)    
  Curiozitate (Miercuri, 12 februarie 2020, 15:25)

  DavidOrtan [utilizator]

  Sa vedem cum Guvernul PNL va face ceva pentru a pune lucrurile in ordine in judete precum Suceava, al carui consiliu judetean e condus de dl Flutur si unde au existat numeroase nereguli in ultimii ani (nu vreau sa spun care au presedinti de consiliu judetean de la PSD au fost neaparat mai putine nereguli). Si speram ca nu ne va aburi din nou cu 'greaua mostenire'.
  • +1 (1 vot)    
   Corectare (Miercuri, 12 februarie 2020, 16:02)

   DavidOrtan [utilizator] i-a raspuns lui DavidOrtan

   *nu vreau sa spun ca cele care au presedinti
 • +2 (2 voturi)    
  Era rezolvata de ani, (Miercuri, 12 februarie 2020, 15:29)

  dianaav [utilizator]

  Dar mai era de furat... Sistemul SUMAL - si radarulpadurilor.ro facut de Indaco era gata, dar nu au vrut sa il implementeze ca mai era de... tras.

  Cica il face STS-ul unul nou, (Hexifarma 2.0) ca ala facut deja e prea de tot, nu mai puteau fura deloc.

  Psd si Pnl aceeasi...
 • +3 (3 voturi)    
  Tu esti primul vinovat... (Miercuri, 12 februarie 2020, 16:02)

  paonipao [utilizator]

  Dai spaga sa-ti rezolvi o problema ilegal!
  Ce s-ar intampla daca nu ar mai exista conceptul de “spaga” si “coruptie”...?
 • 0 (2 voturi)    
  Mulțumesc (Miercuri, 12 februarie 2020, 16:16)

  doar_un_mesaj [utilizator]

  Uniunii Europene!
 • 0 (2 voturi)    
  naivitatea noastra (Miercuri, 12 februarie 2020, 16:52)

  a.h. [utilizator]

  ca inca sa credem ca cineva vrea cu adevarat rezolvarea acestei pbl.
  incepand cu KIW, nimeni in tara asta, cu exceptia noastra, nu vrea rezolvarea. ar fi culmea sa ne intrebam "de ce ?". pai e simplu: taiatul ilegal aduce sume uriase partidelor politice si multor altor institutii publice din aceasta tara.
  taierile ilegale sunt o conducta magistrala de bani, nu doar un simplu robinet de inchis. este prima reduta care n-o sa cada in aceasta tara, nu ultima care va cadea.

  am traversat muntii astazi, de la Focsani la Tg Secuiesc. fac asta 1/ luna, in ultimii 15-20 de ani. taietorii de lemne si-au schimbat mijloacele de transport. nu mai vezi cap tractor cu remorci uriase, carand 30-40 de busteni. in 15-20 KM poti numara pana la 10 platforme mici, cu 5-6 busteni fiecare.
  cine mai sta sa trimita pe aplicatie 10 nr de inmatriculare, care probabil nici nu sunt obligate sa declare transportul respectiv ?
  spectacolul grotesc la care asistam in presa si toate aceste articole, fac parte dintr-un conflict intre hotii de lemne din aceasta tara. marile corporatii, care au dat spagi enorme si revendica acum dreptul la taierile cele mai mari si "competitia" mafiilor locale, care probabil au inceput sa taie mult mai mult decat s-au inteles. de, vb aia, au si ei multe guri de hranit si multe obligatii. totul, parand ca unora chiar le pasa de padurile tarii.
  FALS ! totul este o mascarada.
 • 0 (2 voturi)    
  . (Miercuri, 12 februarie 2020, 17:21)

  BogdanNicolaescu [anonim]

  Acum se trezeste si UE. Dupa ce companiile lor au furat tot lemnul. Multumim!
 • 0 (0 voturi)    
  ce fac jandarmii, dar politia? (Miercuri, 12 februarie 2020, 18:50)

  hopsinoi [utilizator]

  .
 • 0 (0 voturi)    
  avertisment dur (Miercuri, 12 februarie 2020, 19:20)

  Irina25 [utilizator]

  Sanchi :)
 • 0 (0 voturi)    
  Unde esti Fa Doino? (Miercuri, 12 februarie 2020, 19:26)

  radu222 [utilizator]

  Trebuie chemata "Fa Doino" ca ea a rezolvat rapid problema transporturilor de lemn taiat ilegal. Va aduc aminte ca in ianuarie 2017, imediat ce s-a instalat guvernarea PSD Dragnev, Doina Pana a declarat ca sistemul implementat de Guvernul Ciolos nu-i bun, nu functioneaza.
  Distrugerea padurilor prin taieri ilegale si in zone protejate, distrugerea completa a industriei, bune sau rele, ramasa din cealalta vreme a fost organizata si facuta de cei care au condus tzara (clasa politica romaneasca), nu de straini. Nu ne pasa, noi votam in continuare cu cei care fura, daca ne arunca si noua o coaja de paine.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by