O cameră video care monitorizează viața sălbatică a surprins în SUA o serie de imagini care par extrase dintr-un film de animație, scrie CNN. Este vorba despre un coiot și un bursuc care fac echipă pentru a călători printr-un tunel de sub o autostradă din California, pentru a merge împreună cel mai probabil la vânătoare, scrie Reuters.

coiotul si bursuculFoto: Captura video

Momentul a fost surprins în noiembrie, dar imaginile au fost făcute publice pe 4 februarie de către ONG-ul Peninsula Open Space Trust (POST).

Imaginile au fost înregistrate ca parte a unui studiu de trei ani care vizează o mai bună înțelegere a interacțiunilor animalelor sălbatice pe principalele drumuri din jurul Munților Santa Cruz, a spus organizația.

Perechea, cel mai probabil, era la vănătoare împreună, iar studiile de până acum au arătat că bursucii și coioții fac echipă bună când vine vorba de vânat. Bursucul poate să sape și să aducă prada la suprafață, iar coiotul poate să fugărească prada.

Cu toate acestea, spune Neal Sharma, manager de programe la POST, din câte știu ei, este pentru prima oară când cele două specii au fost observate călătorind împreună printr-o structură realizată de om.

Potrivit imaginilor, coiotul pare chiar să îl cheme cu nerăbdare pe bursuc.