O provincie din Indonezia oferă o recompensă celui va elibera un crocodil imens de un cauciuc care i-a rămas prins în jurul gâtului în urmă cu ani de zile, relatează CNN.

crocodil cu anvelopa in jurul gatuluiFoto: Captura YouTube

Potrivit agenției de presă Antara, reptila de 4 metri lungime are cauciucul în jurul gâtului de cel puțin patru ani (2016), când a fost văzut în râul Palu din provincia Central Sulawesi. Crocodilul a supraviețuit cutremurului și tsunami-ului care au lovit regiunea în 2018, însă anvelopa nu s-a mișcat de la gâtul său.

De teamă ca reptila s-ar putea strangula în cele din urmă, autoritățile din Central Sulawesi au lansat un concurs pentru a o elibera.

"O recompensă va fi acordată oricui poate elibera reptila neajutorată", a spus Hasmuni Hasmar, șeful Agenției pentru Conservarea Resurselor Naturale din Central Sulawesi, potrivit Antara. Hasmar nu a dezvăluit mai multe informații despre recompensă.

Potrivit agenției Antara, au existat tentative de a elibera reptila de anvelopă. În 2018, un cunoscut activist de mediu și expert în animale, Muhammad Panji, a încercat să scoată anvelopa, iar ulterior autoritățile locale au încercat să atragă reptila cu carne. Ambele tentative au eșuat.