Întâlnirea anuală a liderilor de afaceri și politici de la Davos s-a încheiat vineri, informează BBC.

DavosFoto: Hotnews

Cei mai importanți oameni din lume nu sunt de acord cu privire la modul de abordare a crizei climatice, iar activiștii de tineret acuză elita internațională că nu au făcut suficient pentru a preveni încălzirea globală.

După o săptămână de discuții la Forumul Economic Mondial, care a fost dominat de cum să se abordeze cea mai mare problemă cu care se confruntă planeta, ultimul mare eveniment al conferinței a fost produs de un schimb tensionat între secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin și Christine Lagarde, președintele Bancii Central Europene.

Mnuchin, care la începutul acestei săptămâni a pus la îndoială cunoștințele activistei climatice Greta Thunberg, a declarat comisarilor că planificarea pe termen lung este inutilă când vine vorba de analiza și minimalizarea schimbărilor climatice.

Lagarde nu a fost de acord. Ea a declarat că întâlnirea fost crucială pentru a evalua riscul pe care schimbările climatice îl prezintă piețelor financiare și economiei, astfel încât acesta să poată fi „anticipat, măsurat” și „atenuat”.

In paralel, activista climatica Greta Thunberg s-a arătat nemulțumită de rezultatul conferinței.