Un rinocer negru, considerat „cel mai în vârstă rinocer din lume” a murit vineri în Tanzania la vârsta de 57 de ani. Femela rinocer, pe nume Fausta a murit, potrivit îngrijitorilor din rezervația în care se afla animalul, din cauze naturale, scrie CNN.

RinocerFoto: Public Domain Pictures

„Arhivele arată că Fausta a trăit mai mult decât orice rinocer din lume și a supraviețuit în Ngorongoro (o zonă protejată și un sit care face parte din Patrimoniul Mondial situat la 180 km vest de Arusha, în zona Crater Highlands din Tanzania), în libertate, timp de mai mult de 54 de ani", a declarat Freddy Manongi, comisar de conservare din cadrul Autorității din Zona de Conservare Ngorongoro, într-un comunicat.

Rinocerii negri de sex feminin nasc de obicei primul pui în jurul vârstei de 7 ani și pot trăi între 40 și 50 de ani, potrivit organizației World Wide Fund for Nature.

Îngrijitorii au fost nevoiți să pună animalul în captivitate în anul 2016, atunci când sănătatea rinocerului a început să dea semne că se deteriorează. Rinocerul a suferit atacuri de hiene și își pierduse vederea.