Vremea va fi caldă pentru această perioadă, în weekend, însă cerul va fi mai mult noros, fiind prognozate temperaturi maxime ce vor ajunge chiar și la 16 grade în Banat, iar la București vor fi maxime de 14 grade duminică, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții ANM.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Sâmbătă, regimul termic va fi mai ridicat decât normele obișnuite pentru această perioadă, astfel că vor fi temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 8 și 15 grade și temepraturi minime între 3 și 11 grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor, cu precădere în a doua parte a zilei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, duminică, cerul va fi mai mult norors, iar aria ploilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. Temeraturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime între 2 și 11 grade.

„În București, sâmbătă va fi un cer temporar noros, cu maxime termice de 11 grade, iar duminică, cerul va fi variabil ziua iar temperatura maximă va fi de 14 grade”, mai susține meteorologul.