Statele Unite sunt încă implicate în planurile de reducere a poluării, a declarat luni, la Conferinţa ONU pe tema schimbărilor climatice de la Madrid, Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, poziţionându-se din nou împotriva preşedintelui Donald Trump, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Prin venirea mea aici vreau să le spun tuturor că încă suntem implicaţi, Statele Unite încă sunt implicate", a declarat Nancy Pelosi în momentul sosirii la Conferinţa Naţiunilor Unite pe tema schimbărilor climatice, relatează agenţia Reuters.

Numeroase guverne şi grupuri ecologice au criticat decizia preşedintelui Donald Trump de retragere a Statelor Unite din Acordul climatic Paris, semnat în anul 2019, care are obiectivul limitării încălzirii climei. Donald Trump argumentează că economia SUA ar fi afectată de prevederile acordului.

Însă Nancy Pelosi a încercat să le ofere asigurări aliaţilor că Statele Unite respectă angajamentele. "Delegaţia noastră se află aici pentru a transmite mesajul că angajamentul Congresului de a lua măsuri în criza climatică este ferm", a subliniat Pelosi.